Zanka

8 Nisan’da göreve başlamasının ardından 100 gün sonra yaptıklarını anlatan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şimdi ise 200 günü geride bıraktı. Peki 200 günde Ankara’da neler değişti? İşte Başkan Yavaş’tan 200 günlük rapor…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, göreve başladığı 8 Nisan’dan bugüne kadar yapılan faaliyetleri ve çalışmaları özet olarak, 'Mansur Yavaş ile 200 Gün' adlı kitapçıkta anlattı.

 “Halkımıza hesap veriyoruz” sloganıyla yayınlanan kitapçıkta Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mali durum raporlarından insan kaynaklarına, icraatlerden projelere kadar pek çok konuya yer verildi. Kitapçıkta Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı idareler başta olmak üzere ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü’nün gelir gider rakamları da ayrıntılı olarak yer aldı.

Kısa vadeli 3 milyar 484 milyon 489 bin 406 TL borç devir alan Yavaş ve yönetimi, tasarruf politikaları sonucunda 200 günde kısa vadeli borçların 305 milyon 821 bin 757 TL’lik kısmını ödedi. 

Rapora göre Belediye alacaklarının takip ve tahsilatı hızlandırılarak toplam 37 milyon TL Belediye hesaplarına dahil edildi.

Büyükşehir bütçesi, 8 Nisan-25 Ekim tarihleri arasında israfla yapılan mücadele sonucu 387 milyon 821 bin 378 TL fazla verirken, bütçe fazlasının önceki yönetimlerden kalan borçların ödenmesinde kullanıldığı belirtildi.

ANKARA’DA YENİ HİZMETLER

İşte 200 gün içerisinde Mansur Yavaş başkanlığında yürürlüğe giren yeni hizmetlerden bazıları:

  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla Bilkent’te bulunan Ankara Şehir Hastanesi’ne kent merkezinden doğrudan ulaşım sağlanabilmesi için '112 Ulus-Kızılay-Ankara Şehir Hastanesi (Ekspres) Hattı' hizmete girdi
  • Yavaş’ın talimatıyla Ankara’da ithal ağaç ve bitki alımı sona erdi, Başkent iklimine uygun bitki ve ağaç türlerinin dikilmesi kararlaştırıldı.
  • EGO Genel Müdürlüğü tarafından Başkent’te hizmet veren özel toplu taşıma araçları arasında yer alan Mavi Özel Halk Otobüslerinde de (ÖHO) ANKARAKART uygulaması başlatıldı.
  • Başkentlilere ve Başkent'e gelen yerli ve yabancı turistlere toplu taşıma araçlarını kullanırken büyük kolaylık sağlayacak ANKARAKART Mobil Cep (CEP BİLET) uygulaması hayata geçirildi.
  • Dar gelirli ailelerin çocuklarının servis ücretlerinin ödenmesinin dışında, toplu taşıma araçlarını kullanan öğrencilere de ANKARAKART bakiyesi yüklenecek.
  • Kahvaltı yapma imkanı bulamayan öğrencilere üniversite kampüslerinde sıcak çorba ikramı başladı.
  • Başkent’te örgün eğitim içinde yer alan öğrenciler ilk kez yaş sınırı kaldırılarak, 60 TL’ye 200 binişlik indirimli aylık abonman kartı kullanmaya başladı.
  • Etimesgut Şeker Mahallesi Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Caddesi-Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (İstanbul Yolu) Bağlantı yolu trafiğe açıldı.

KİTAPÇIĞA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver