Zanka

İktidar ve muhalefetten gelen açıklamalarla net bir şekilde yalanlansa da, erken seçim tartışmaları uzun süredir gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün milletvekillerine verdiği talimat ise bu tartışmaları daha da alevlendirecek cinsten oldu…

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerine şöyle seslendi:

“Yeni yönetim sistemimizle yasamanın üzerindeki yükü artırmıştır. Artık kanun teklifini hazırlama ve yasalaştırma sorumluluğu tamamen milletvekillerimize aittir. Asıl iş milletvekillerimize düşüyor. Kanun tekliflerinin hazırlanması süreçlerinde vekillerimizden çok daha fazla gayret bekliyoruz. Aynı şekilde milletvekillerimizin seçim bölgelerini kesinlikle ihmal etmemeleri gerekiyor.

Milletvekillerimizden az önce ifade ettiğim beklentimi tekrar ederek söylüyorum. Bundan böyle kesinlikle kendi seçim bölgesini ihmal etmemeli. Her hafta bölgesine gidecek 3 gün ve bölgesinin tüm ilçelerine mahalle ve köylerine kadar gidecek. Bizlere ulaştırılması gerekenleri ulaştıracak.”

TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ

ABD ziyaretiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Geçen hafta Trump'ın daveti üzerine ABD'ye çalışma ziyareti gerçekleştirdik. Heyetlerimizin katkılarıyla verimli toplantılar yaptık. Türkiye-ABD ilişkilerinin zor bir süreçten geçtiği sır değil. Amacımız bu süreci geride bırakmaktır. Bölgemiz ve dünyadaki gelişmeler ABD ile Türkiye'nin yakın olması gerektiriyor. Aramızdaki sorunlar küçük pürüzlerden ibaret. Pürüzler suni olarak büyütülmüştür. İki ülke arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik çabaların gerçek mahiyetini en iyi gören de Sayın Trump'tır. Türkiye-ABD ilişkilerinin belirli bir seviye altına düşmemesi için inisiyatif kullanmaktadır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından diğer satır başları ise şöyle:

F-35'TE TÜRKİYE MÜŞTERİ DEĞİL ORTAKTIR

“100 milyar dolarlık karşılıklı ticaret hacmine ulaşma konusunda kararlılığımızı bir kez daha teyit ettik. Sorunların kilit noktası haline dönüştürülen S-400 konusunda da çözüm yolu aranması konusunda mutabık kaldık. Sayın Trump'a Türkiye'nin sistemi alma noktasına nasıl gelindiğini anlattık. Kendisi de bize hak veriyor. Türkiye'nin bu konuda adım atmayacağını Trump'a anlattık. ABD'den Patriot sistemi alma talebimizi de tekrarladık. F-35 uçaklarıyla ilgili yapılan haksızlıkları da dile getirdik. F-35'te Türkiye müşteri değil ortaktır. Uzlaşmaz tavır sürerse başka arayışa gireceğimizi söyledik.”

ABD VE RUSYA'YA "FERİT ABDİ" TEPKİSİ

“Sivillere yönelik bombalı eylemler düzenleniyor. Türkiye'nin harekatına karşı çıkanlar bu insanlık dışı saldırılara ses çıkarmıyor. Örgütün sivil katliamlarını örtmeye çalışıyorlar. Mesele ne Türkiye'nin yaptıkları ne de yapmadıklarıdır. Ne Mazlum Kobani'si, böyle birisi yok. Ferit Abdi bizim ülkemizde yüzlerce insanın ölümünden sorumlu terör örgütünün başıdır. Biz bunu ABD'ye de Rusya'ya da anlattık. Sayın Trump ve senatörlere video ile anlattık. Bu onları ciddi manada etkiledi. Bunu anlatmaya devam edeceğiz. Bu işi öyle yere bulaştırıyorlar ki bizim Kürtlere karşı olduğumuzu anlatıyorlar, HDP gibi"



Bu içeriğe emoji ile tepki ver