Zanka

Kurak geçen mevsimlerin ardından Türkiye’nin çeşitli yerlerinde susuzluk konusu gündemden düşmüyor. Kırmızı alarm veren şehirlerin başında ise Yalova geliyor. Belediye Başkanı Salman’ın yaptığı açıklamaya göre, şehrin yalnızca 2 aylık suyu kaldı…

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde ve yağışsız seyretmesi Yalova’yı alarma geçirdi. Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Nusret Karaalioğlu ile birlikte kentteki su durumuna ilişkin açıklama yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Barajı’nda su seviyesinin yüzde 29'a indiğini belirterek şunları söyledi:

“2014 yılında benzer bir tablo ile karşı karşıya kalmış ilave kuyular açarak ve ne yazık ki su kesintileri yapılarak sorun aşılmaya çalışılmıştı. Hava şartları mevsim normallerine göre gitmiyor. Yağış rejiminin değişmesi nedeniyle barajdaki su seviyesi her geçen gün düşmektedir. Bugün itibariyle barajımızdaki su seviyesi % 29'da. Bu da yaklaşık 2 aylık suyumuz var anlamına geliyor. O nedenle vatandaşlarımızın dikkatli olması ve gereksiz su kullanımı yapmamasını önemle rica ediyoruz. Aksi takdirde daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver