Zanka

Ankara Üniversitesi öğrencileri, kampüste düzenlenen bir sempozyuma Rektör İbiş’in katılımı gerekçe gösterilerek alınmadı. Öğrencilerin içeri girmek için ısrar etmesi üzerine ise ortalık savaş alanına döndü…

Ankara Üniversitesi Cebeci kampüsünde bulunan Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde ‘Mektebi Mülkiye Sempozyumu’  düzenlendi. Sempozyuma, okulun rektörü Erkan İbiş’in katılacağı gerekçe gösterilerek öğrenciler içeri alınmadı.

Durumu protesto edip sempozyuma katılmak için ısrar eden öğrenciler, güvenlik görevlilerinin coplu saldırısına uğradı. O anlar cep telefonuyla görüntülendi.

Sempozyuma alınmayan öğrencilere güvenlik görevlilerinin ardından sağ görüşlü olduğu iddia edilen gruplarca da saldırı düzenlendi.

Uğradıkları saldırıyla ilgili açıklama yapan öğrenciler, “Bugün de gördünüz burada hiçbir şey yokken bir anda toplanıp arkadaşlarımıza saldırdılar. Güvenlik görevlilerinin ne kadar geç geldiğine şahit oldunuz. Kapının önünde bekleyen polisin ne kadar geç geldiğine siz de şahitsiniz. Bu okulu savunmak hepimizin boynunun borcu” dedi.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...



Bu içeriğe emoji ile tepki ver