Zanka

Ankara’da bir plazanın 20. katından şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybeden Şule Çet’in, ölümüne ilişkin davanın 5’inci duruşması görüldü. Çet’in eski sevgilisi neler söyledi? Sanıklar Berk Akand ve Çağatay Aksu, cezaevinde birbirlerine yazdıkları ortaya çıkan mektupta hangi şoke eden ifadeler yer aldı? Sanıklar için ne ceza isteniyor?

Üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Şule Çet’in geçen yıl Ankara’da bir plazanın 20. katından düşerek şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin devam eden ve Çağatay Aksu ile Berk Akand'ın cinayet zanlıları olarak yargılandığı davanın 5. duruşması bugün Ankara Adliyesi'nde görüldü.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand ile Şule Çet'in babası İsmail Çet, aile yakınları, tarafların avukatları ile davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı katıldı.

Sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand, Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde cinayet, nitelikli cinsel saldırı ve hürriyeti tehdit suçlarından tekrar hakim karşısına çıktı.

AKAND VE AKSU CEZAEVİNDE MEKTUPLAŞMIŞ

Davada sanık Çağatay Aksu'nun Berk Akand'a yazdığı mektuplar dosyaya sunuldu.

İddiaya göre sanık Aksu mektuplarda Akand'a, “Ağzını sıkı tut”, "Ya beraber çıkarız ya beraber batarız" yazdı. Aksu ise mektuplarda Akand'a dosya hakkında soru sorduğunu iddia ediyor.

ŞULE ÇET’İN ESKİ SEVGİLİSİ KONUŞTU

Şule Çet'in eski erkek arkadaşı Muhammet Furkan, tanık olarak dinlendi. Şule ile 1,5 yıllık ilişkileri olduğunu belirten Furkan şunları söyledi:

"Ölümünden 3-4 gün önce işyerime geldiğinde eski patronları ile görüşeceğini söylemişti. Olay günü telefonla konuştuk. O gün ne yapacağını bilmiyordum, gizlediği için değil sormadığım için... Yoksa öncesinde görüşeceğini söylemişti. Ertesi sabah Şule'nin ölüm haberini aldım. Olaydan 3 veya 4 gün önce yüz yüze görüştüm. Sanık avukatlarının iddiası olduğu için söylüyorum. Utanarak söylüyorum, en son cinsel ilişkimiz 8-9 gün önce oldu. Yine utanarak söylüyorum aramızda hiç ters ilişki olmadı. Şule'nin psikolojisi iyiydi. Ev ile alakalı boya yapmışlardı mutluydu. Düzenli kullandığı psikiyatri ilacı yoktu. En son görüşmemizde de çok neşeliydi. Çok mutluyduk."

Sanık avukatlarından Paşa Buyukayar, "Olaydan sonra Lilia bana söylemek istemedi sonra bilgi almak için en yakın karakola gittim dediniz. İlk ifadenizde ise Lilia’dan bahsetmiyorsunuz" dediğinde Furkan, "Haberi Engin isimli şahıstan aldım" dedi.

Sanık Berk Akand avukatı Hüseyin Ayan, "Şule'nin ölümünden sonra sosyal medya hesabınızdan aşağı sarkıtılan bir insan fotoğrafı paylaştınız, neden?" diye sorduğunda Furkan, "Olaydan en az 6 ay sonra çekilen bir fotoğraf. Kimse benim psikolojimi konuşmadı, yaşadığım şehri değiştirdim" dedi.

Avukat Ayan, "Birkaç gün sonra tatilde bir kız ile çekilmiş fotoğraflarınız var" dediğinde salondan “Sana ne” diye itiraz edildi. Ayan, "Olay günü Şule'nin, 'Ağzıma s*çtı, ağzıma' dediği mesajı var. Şule'ye ne dedi de intihara sürükledi?" dediğinde Furkan, "Olay günü 23.00'den önce iyi geceler şeklinde bir mesajlaşmamız oldu" yanıtını verdi.

Furkan, olayın cinayet ve tecavüz olduğunun açığa çıktığını söylemesi üzerine sanık Berk Akand avukatı İskender Pala, "Birçok insan katıldı duruşmaya, siz neden gelmediniz. Sanıkların yüzüne bakmak istemediniz mi?" diye sorduğunda ise Furkan, "Hayır, bakmak istemedim" dedi.

GERGİN ANLAR

Sanık Çağatay Aksu, "Lilia ve Furkan yalan söylüyor. Olay gecesi görüşmediğini ifade ediyor ama ben katılmıyorum. Aileye atılan Furkan öğrendi geliyor mesajı var" dediğinde Furkan, "Lilia ile olay akşamı asla konuşmadık. O gün Şule'nin orada olduğunu bilmiyordum. Evde uyuyordum" şeklinde cevap verdi. Aksu, "Maaşını nasıl alıyordu bunu bile bilmiyor, nasıl ilişki anlamadık" dediğinde ise "Nasıl ilişki anlamadım" dediğinde salondan "ilişkisini sana mı soracak" diye tepki gösterildi.

DAVA SÜRECİ

Bir önceki celsede dinlenilen bilirkişi heyeti, olayın sanıkların anlattığı gibi olmadığının görüldüğünü, Şule Çet'in kendini iterek değil, serbest bir şekilde düştüğünü ve bulguların cinsel saldırıya işaret ettiğini söylemişti.

Şule Çet'in ölümünden önceki psikolojik durumunu incelemekle görevlendirilen bilirkişi heyeti, raporunu tamamlamış, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi 3 psikiyatri uzmanından oluşan bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda, 'Maktulün intihar edebileceği konusunda dosyada bir bilgi veya gözlemin olmadığı' belirtilmişti.

Raporda ayrıca, Çet'in elindeki bir tutam saç için de 'intihar kanıtı olarak kabul edilemeyeceği' tespitinde bulunulmuştu.

SAVCI MÜTALAASINI VERDİ

Davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, sanıklardan Çağatay Aksu'nun, cinsel saldırı, hürriyeti tahdit ve kasten öldürme suçlarından ağırlaştırılmış müebbet, diğerinin sanık Berk Akad'ın ise cinsel Saldırı, hürriyeti tahdit ve kasten öldürmeye yardım suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasını talep etti.

Duruşma 4 Aralık tarihine ertelendi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver