Zanka

Avustralya uzun süredir orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Yangınlar, doğal yaşama alanları ormanlar olan koalaların hayatları için ise büyük bir tehdit. Yine bir orman yangınında ismi bilinmeyen koca yürekli kadın, alevlerin arasında kalan koalayı canını hiçe sayarak kurtardı…

Avustralya'da orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ederken, hava sıcaklığının 40 dereceye ulaşmasıyla yangının daha geniş alanlara yayılmaya başladı.

Yaklaşık 15 gündür devam eden orman yangınları, ülkenin doğu kıyısında 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Queensland polisi, 16 yaşındaki bir çocuğu kasten orman yangını çıkarmaktan gözaltına aldı. En az 300 evin zarar gördüğü yangınlarda, Güney Galler’de 1 milyon hektardan fazla alan kül oldu.

Öte yandan vatandaşlar, kendilerini ve sevdiklerini korumak için harekete geçti.

Son olarak, Port Macquarie bölgesindeki ormanda bir kadının hayatını hiçe sayarak alevlerin arasında inleyen bir koalayı üzerinden çıkardığı tişörte sarmalayıp kurtardığı anlar sosyal medyada viral oldu. İsmi açıklanmayan kadının koalayı ormandan çıkardıktan sonra ona su içirdiği ve üzerine su serptiği görülüyor.

CNN'in aktardığına göre, koala kadının ilk müdahalesinin ardından veteriner kliniğine kaldırıldı. Hâlâ tedavi gördüğü belirtilen koalanın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Klinik, yaptığı açıklamada hayvana ilk önce dehidrasyon müdahalesi yapıldığını daha sonra ise vücudundaki yaralar için tedaviye başlandığını belirtti.

Avustralya'da şimdiye kadar 50 bin ile 100 bin arasında koalanın yangınlar nedeniyle ölmüş olabileceği açıklandı.

​“ULUSAL TRAJEDİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Port Macquarie Koala Hastanesi'nden Sue Ashton, "Alevler hızla ilerlerse sadece tüyleri yanıyor ve kurtulabiliyorlar. Tüyleri zamanla yeniden çıkıyor. Ama üzerinde oldukları ağaçlar yanarsa kurtulma şansları yok. Ulusal bir trajediyle karşı karşıyayız" dedi.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver