Zanka

İtalya'da son dönemde oyları yükselmekte olan aşırı sağcı Lig Partisi lideri Matteo Salvini ve söylemlerine karşı, kendilerine "Sardalyalar" adını veren sivil bir hareket ortaya çıktı.

İtalya'da aşırı sağcı Lig Partisi lideri Matteo Salvini'ye karşı yeni bir halk hareketi ortaya çıktı. 4 arkadaşın Bologna kentinde başlattığı "sardalyalar" hareketi, sosyal medyadan yapılan mesajlar üzerine kısa sürede ülke geneline yayıldı. Sardalyalar hareketi, medyanın da dikkatini çekmeyi başardı.

Meydanları tıka basa doldurma amacı taşıdıkları için kendilerine "sardalyalar" adını veren hareket, Bologna'dan sonra yine Emilia-Romagna bölgesindeki Modena kentine de sıçradı. Modena'da da geçen Pazartesi günü yağmura rağmen yaklaşık 7 bin kişi Piazza Grande meydanında Salvini'ye karşı bir araya geldi.

İtalya'da son yıllarda göç karşıtı, milliyetçi politikalarla oy oranını hızla artıran Lig lideri Salvini, halen anketlerde en fazla desteğe sahip lider olarak görülüyor. Solun kalelerinden olarak bilinen Umbria bölgesinde geçen ay yapılan bölgesel seçimleri, Lig'in öncülüğündeki sağ ittifak yüzde 57 oy oranıyla kazanmıştı.

"Sardalyalar" ise, Salvini'nin "önlenemez yükselişi" algısını yıkmayı ve kentlerinin "nefret ve ırkçılığa" teslim olmasına izin vermeyeceklerini göstermeyi amaçladıklarını söylüyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver