Zanka

Mayıs 2017’de yapımına başlandıktan 7 ay sonra durdurulan, sonrasındaysa 2018’de yeniden başlayıp duran Çekmeköy–Sancaktepe–Sultanbeyli Metro Hattı’nda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla çalışmalar yeniden başlayacak… Metro hattında yolculuk süresi ne kadar olacak? Ne zaman hizmete açılması planlanıyor? İşte son gelişmeler…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Anadolu Yakası'ndaki karayolu trafiğini rahatlatacak olan ve yapımı yılan hikayesine dönen Çekmeköy–Sancaktepe–Sultanbeyli Metro Hattı'nda çalışmalara yeniden başlanıyor.

Söz konusu metro hattı için Ekim 2019'da yapılan anlaşma ile Deutsche Bank'tan kredi sağlandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla 26 Kasım 2019 Salı günü Sancaktepe Abdurrahman Gazi Metro İstasyonu inşaat alanında düzenlenecek törenle, kazı çalışmasını yapacak tünel açma makinesi TBM tekrar tünele indirilecek. Tüneller ve 6 istasyonun peronları TBM ile kazılacak.

Hattın 2022 yılının son çeyreğinde hizmete açılması planlanıyor.

HANGİ GÜZERGAHTA İLERLEYECEK?

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın devam niteliğindeki hat, sırasıyla; Meclis Mahallesi, Sarıgazi (entegrasyon istasyonu), Şehir Hastanesi, Abdurrahmangazi, Samandıra, Veysel Karani, Hasanpaşa ve Sultanbeyli İstasyonlarından geçerek Sultanbeyli TEM yolu kenarında son bulacak.

YOLCULUK SÜRESİ NE KADAR OLACAK?

10.9 km'lik 8 istasyonlu hatta, yolculuk süresi 16 dakika sürecek ve saatte tek yönde 65 bin yolcu taşınabilecek.

Hat açıldığında ise bazı semtler arasındaki yolculuk süreleri şöyle olacak:

-Çekmeköy – Sultanbeyli 16 dk

-Sarıgazi – Üsküdar 28 dk

-Sarıgazi – Yenidoğan 7 dk

-Sancaktepe – Levent 55,5 dk

-Sultanbeyli – Taksim 57,5 dk

-Sancaktepe – Mecidiyeköy 55 dk

-Sultanbeyli – Yenikapı 50 dk

-Sultanbeyli – Göztepe 42 dk

SAMANDIRA’YA OTOPARK

Son teknolojiyle inşa edilen ve tam otomatik sürücüsüz metro olarak hizmet verecek hattın istasyonlarında, tam boy peron ayırıcı kapılar kullanılacak.

Samandıra İstasyonu'nda sürücülerin park ederek metro ile yolculuğuna devam edebilmesi için 336 araç kapasiteli tam otomatik mekanik otopark yapılacak.

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver