Zanka

CHP’li bir siyasetçinin Külliye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret ettiğine yönelik iddialar gündeme bomba gibi düşmüştü. Konuyla ilgili tartışmalar sürerken, Cumhurbaşkanlığı’ndan iddialara yalanlama geldi…

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan, “Saray’a çıkan CHP’li kim?” başlıklı yazısında; CHP'li bir ismin 9 Kasım'da Beştepe'ye plakası değiştirilmiş araçla gizlice giderek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüştüğü ve Erdoğan'ın "Türkiye'nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir. Düşün karar ver. Memleketin iyiliği için bu gerekli. Ben de yardımcı olurum" dediğini iddia etmişti.

Turan’ın yazısını yorumlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu da “Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur… CHP’yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu, paralar verildi. Biz bunu gayet iyi biliyoruz. Akıl var, mantık var. Başka işin mi gücün mü yok? Erdoğan, CHP’yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor. Devletin en kilit noktasındaki isimleri devreye soktuğunu biliyorum. Okuduğumda ‘doğrudur’ dedim. İsim vermek istemiyorum” demişti.

YALANLAMA GELDİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ne de başka bir yerde böyle bir görüşmesi olmamış, söz konusu köşe yazısında geçen böyle bir diyalog gerçekleşmemiştir" ifadelerine yer verdi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver