Zanka

Külliye’de bir CHP’liyle görüştüğüne yönelik iddialarla ilgili ilk kez bizzat açıklama yapan Erdoğan, sert tepki gösterirken Cumhurbaşkanlığı’nı da ortaya koyarak Kılıçdaroğlu’na rest çekti…

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan, “Saray'a çıkan CHP'li kim?” başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Külliye’de CHP’li bir isimle görüştüğünü iddia etmişti ve bu iddia ortalığı karıştırmıştı.

Turan'ın yazısını yorumlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu da “Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur… CHP'yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu, paralar verildi. Biz bunu gayet iyi biliyoruz. Akıl var, mantık var. Başka işin mi gücün mü yok? Erdoğan, CHP'yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor. Devletin en kilit noktasındaki isimleri devreye soktuğunu biliyorum. Okuduğumda ‘doğrudur' dedim. İsim vermek istemiyorum.” demişti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise yaptığı açıklamada iddiaları net bir dille yalanlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili suskunluğunu, İzmir’de partisinin il başkanlığındaki törende yaptığı konuşmayla bozdu ve şunları söyledi:

“Arkadaşlarım gerekli cevabı verdiler. ‘Böyle bir görüşme olmadı’ dediler. Ve bunu haber yapan gazeteci kayıp… Bay Kemal senin hayatın yalan. Hayatın yalan. Bak İzmir’den milletvekili olduğun ilden sesleniyorum sana. Eğer yiğitsen ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum. Acaba sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun? İspat ettin, ettin. Etmediğin takdirde CHP’nin genel başkanlığından çek git. Ama yapamaz…  O gazetenin köşe yazarı da bu da… Bunların hayatı yalan.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver