Zanka

Aşırı şeyler beklememelisin hayatta, aşırılar hayal kırıklığı yaratır. Yetinmeyi bilmek değil anlatmak istediğim.  Duyguları peş peşe yola çıkarmandan bahsediyorum.

Ruhun bu şekilde zarar görüyor. Aynı anda birçok şeyi başarmak isteyebilirsin. 
Hepsini çok iyi yapmak istiyor da olabilirsin. Fakat bir şeye odaklanıp başarı elde etmen daha kolay aslında. 

Başarının getirdiği mutluluğu o zaman yaşayacaksın.
Hem çok iyi resim yapabilir hem de iyi enstrüman çalabilirsin. Bu ikisinde de başarıyı eşit oranda yakalamanın tek sırrı erken yaşlarda yol almaktır. 

Erken yol almadın,  hayat sana bu olanaklar konusunda  adil olmadı mı? 

Herkesin eşit şartlara sahip olmadığı bir dünyada yaşıyoruz maalesef ! Yaşam hiç mi hiç adil değil... 

Geç kaldın peki tamam, ama geç kaldığını düşündüğün her şeyi kendini mutlu edecek şeylere dönüştür. Hatta birine bile odaklanman; "yeteneğin  de varsa" geç kaldım demeni bile ortadan kaldıracaktır. 

Her şeyi birbirine karıştırma!
Önce kendini tanı!
Sevdiğin şey mi istediğin yoksa yeteneğin mi? 
DİBİ GÖRÜNMEYEN SUDAN GEÇME!

Dünyaya karış, insanlarla görüş ve yalnız kalmak mı diyorsun, kimi zaman öyle yaşamak istiyorsan öyle de yaşa. Kendine düşman olmayan kişi başkasına da olmaz. 

Bazı anlar vardır ki, dile gelmeyen sözle anlatılmayan, çaresizlik karşısında –yalnızlık, her şeyin sonu bitimi gibi hisseder insan; o zaman da Tanrı düşüncesi doğar kafamızda ya... Sığınır insan o limana. Çoğumuz tecrübeledik bunu; ben de çok kez yaşadım diyorsun, biliyorum.
Hepimiz duyguda benzeriz.

Ne çok güzellik var hayatta! 
Bakmayı becerebilirsen. Zorlukların da güzelliğinden bahsediyorum elbette ki. Bir amacı var düzeneğin. İnsan farkında olduklarının kıymetini bilirse, her zaman bir çıkış bulur kendine. Yalnız kalmaz hiç ! 
Tecrübe edindikçe çözebileceğin düğümü bağlamayı, bugün olmasa bile yarın sende öğreneceksin. 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
713