Zanka

Güneşli geçen Pazar gününün ardından, haftanın ilk gününde kış yüzünü gösterdi. Meteoroloji’den yağış ve kar uyarısı gelirken, Antalya için ise fırtına bekleniyor… İşte son hava durumu tahminleri…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika değerlendirmelerine göre; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile Eskişehir, Zonguldak, Bolu ve Düzce çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 Kg/m), Muğla çevreleri ile Antalya’nın merkez ve batı ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 Kg/m ve üzeri) olması bekleniyor.

Bugün batı bölgelerde başlayacak sağanak yağışlar hafta boyunca devam edecek. Perşembe günü batıda bir gün ara verecek olan yağışlar, çarşamba gününden itibaren doğuda da etkili olacak. Çarşamba ve perşembe günleri Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde ise kar yağışı bekleniyor.

FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada 25 Kasım (yarın) sabah saatlerinden itibaren Antalya ve ilçelerinde sağanak yağış ve şiddetli fırtına uyarısı yapıldı. Sağanak yağışların Salı günü ise Antalya merkez ilçeler, Kemer, Kumluca ve Finike’de şiddetli (100 Kg/metrekare ve üzeri) olmasının beklendiği bilgisi paylaşıldı.

Meteorolojiden yapılan açıklamada meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, hortum, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı bölge halkı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıldı.

Isparta, Burdur ve Muğla’da da etkili olacağı belirtilen fırtınanın, salı günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedildi.

Güney ve güneydoğu yönlerinden başlayacak rüzgarın şiddetinin artarak, iç kesimlerde fırtına, kıyı kesimlerde ise kuvvetli fırtına şeklinde görüleceği belirtildi.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver