Zanka

Sabah saatlerinde Arnavutluk iki büyük depremle sarsıldı. “Son 30 yılda Arnavutluk’taki en şiddetli deprem” olduğu belirtilen afet sonucu, bazı binaların yıkıldığı ve enkaz altında insanların olduğu açıklandı. Çöken binalar arasında Türklerin kaldığı bir otel de bulunuyor…

Arnavutluk bu sabah TSİ 05.54’te 6.4 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Ardından en güçlüsü 5.3 büyüklüğünde olmak üzere arka arkaya artçı sarsıntılar geldi.

Öte yandan, TSİ 09.08'de ise Adriyatik Denizi'nin Arnavutluk açıklarında 6.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Başkent Tiran’ın batısında yerin 10 kilometre altında yaşanan depremin, Bulgaristan, Bosna Hersek, Hırvatistan, İtalya, Kosova, Karadağ, Sırbistan ve Kuzey Makedonya’da hissedildiği bildirildi.

Reuters’ın haberine göre; Arnavutluk yetkilileri, depremde ölü sayısının dörde yükseldiğini belirtti.

Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Ahmet Yörük, “20 Türk’ün kaldığı bir otelin çöktüğünü fakat herkesin kurtarıldığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu” duyurdu.

GEÇEN DEPREME GÖRE 16 KAT DAHA GÜÇLÜ

Geçen eylülde de hemen hemen aynı bölgede 5.6 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştı ve yaklaşık 500 binanın hasar gördüğü depremde en az 70 kişi yaralanmıştı.

Uzmanlar, 6.4 büyüklüğünde bir depremin, 5.6 büyüklüğünde bir depreme göre 16 kat daha güçlü olduğunu belirtiyor.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver