Zanka

Türkiye’nin hazır giyim sektöründe dünya markalarıyla yarışan köklü firması SARAR, ekonomik krizden etkilenenler arasındaki yerini aldı. Dev firma şimdi toplu işten çıkarmaya hazırlanıyor… Üstelik kıdem ve ihbar tazminatları da toplu değil, taksitle ödenecek…

BirGün'den Burcu Cancu'nun haberine göre; Yurt dışında 58 mağazası, Türkiye’de ise 75 şehirde 160’dan fazla Sarar konseptli mağazası ile hizmet veren SARAR’ın Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, çalışanlarına toplu işten çıkarmalar olacağını ifade eden bir yazı gönderdi.

Cemalettin Sarar imzası ile çalışanlara gönderilen yazıda, “İşçilik maliyetlerimiz ile genel giderlerimizin fazlalığı ve ihracat siparişlerimizde yaşanan düşüşler sebebiyle maliyetlerimizin artması, yapılan üretimin ve siparişlerin azalmış olması karşısında ortaya çıkan işgücü fazlalığı ile üretim yapmayı ekonomik olarak sürdürebilmemiz mümkün görünmemektedir” ifadeleri yer aldı.

“ŞARTLARIMIZI ZORLAYARAK BU NOKTAYA GELDİK”

“Bugüne kadar bütün şartlarımızı zorlayarak bu noktaya geldik” denen yazıda, yönetim kurulunca alınan karar doğrultusunda üretim, üretime bağlı birimler, kesim, yönetim, depolar, muhasebe, personel, temizlik, bakım, sosyal hizmetler, makine bakım kadrolarından personel azaltımına gidileceği duyuruldu.

Yazıda, işten çıkarmalarda önceliğin, kendi isteği ile işten ayrılmak isteyenlere verileceği kaydedildi.

Ayrıca kıdem ve ihbar tazminatlarının toplu ödenmeyeceği de belirtilerek, “İlk taksit 10 bin TL ve takip eden taksitler 5 bin TL’den az olmamak üzere toplam 6 taksitte ödenebilecektir. 4857 sayılı İş Kanunu’nun 29’uncu maddesi gereği yapılan toplu çıkışlarda çıkan personel İŞKUR’un işsizlik maaşından faydalanılabilecektir” dendi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver