Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Cumartesi günü oynanan ve Ankaragücü’nün 1- 0 kaybettiği mücadeleden sonra Zanka Spor’a yapmış olduğum maç yorumunda sadece Ankaragücü’nün değil Ankara şehrinin en büyük eksikliğinin kendine ait bir medyasının olmaması olduğunu dile getirdim.

Ankaragücü-Trabzonspor maçı sonrası Trabzon’da maç sonrası 4 yerel televizyon da maç konuşulurken, Ankaragücü taraftarı maçla ilgili bırakın görüntülü haberi, yazılı yorum bile bulamadı medyada.

Zanka Sporla ilgili zaman zaman yaptığımız toplantılarda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarından sonra Rıdvan Dilmen, Erman Toroğlu, Metin Tekin, Tümer Metin gibi isimlerin yorumlarına yer verdiğimiz gibi, Anadolu takımlarının mücadeleleri sonrasında da benzer yorumlara yer verebilmek için neler yapabileceğimizi tartışıyoruz. Bunun ilk adımı olarak da Ankaragücü maçları öncesinde ve sonrasında arkadaşlar benim görüşlerimi alarak yayınlamaya başladılar. Son 3 maçtır yapılan uygulama sizlerden olumlu dönüşler aldı. Ankaragücü taraftarı farklı. Basında yer almamaya, iki satırlık haberlerle geçiştirilmeye isyanları belki de ilk günden beri Zanka Medyaya gösterdikleri ilgi.

Ülkenin Başkentinde Ankara’yı, sorunlarını, sporunu tartışacak bir Medyanın olmamasının bir izahı yok. Bugün nüfusu Ankara’nın bir ilçesinin nüfusu etmeyecek illerde 4-5 yerel gazete, 2-3 yerel televizyon mevcutken, Ankara şehri gazetelerin Ankara eklerine bile sahip çıkamadı. Bugün güçlü bir yerel medyası olsaydı bu şehrin, Ankara’nın da Ankaragücü’nün de hesabı sorulur, sorumlular herkes tarafından bilinirdi. Bugün yerel medya olsaydı ne Ali İhsan o saldırıya uğrardı Kongrede ne de Metiner Erdem o ağır hakaretlere maruz kalırdı.

Bu kadar Medya eleştirisinin ardından artık biz Ankaragücü’ne dönelim. Açıkçası Trabzonspor maçından Ankaragücü’nün en az 1 puan ile ayrılacağına inanıyordum. Fatih Mert’in Başkanlığa gelmesinden sonra oluşan olumlu hava, futbolcuları tanıyan Mustafa Kaplan’ın göreve gelmesi, ödemelerin yapılması, taraftarın maça ilgisine birde Trabzonspor’un sakat futbolcuları eklenince ortaya puan alınacak bir tablo çıktı. Ankaragücü maça son haftalarda olduğu gibi yine iyi başladı. Trabzonspor eğer golü erken bulmasa ortaya farklı bir tabloda çıkabilirdi. Faty’nin gördüğü iki gereksiz kart ile takımı 10 kişi bırakması 3 farklı mağlubiyetin etkenlerinden biri olabilir ama en büyük etken Mustafa Hocanın 10 kişi ve 1-0 mağlup başladığı ikinci yarıya 3’lü savunma ile başlaması oldu. Ankaragücü’nün mevcut kadrosu ile oyunu Trabzonspor’un sahasına yıkması mümkün değilken,3’lü defansa dönmek gelecek gollerinde habercisi oldu âdete. Mustafa Hoca oyunu sahasında kabul ederek Orgille gol aramayı denese daha doğru bir tercih olurdu. Sonuçta takımın Hocası Mustafa Kaplan kararı o verdi. Maç sonucuna göre de doğru bir tercih olmadığı görüldü 3’lü defansın.

Ankaragücü’nün ligde kalma gibi bir hedefi varsa, bunun için transfer yasağının kalkması şart tabi ki ilk yarı oynayacağı Antalya, Denizli ve Göztepe maçlarından en az 6 puan alarak en kötü ihtimalle devre arasına 15 puan ile girmesi gerekiyor. Eğer transfer yasağı kaldırılamayacaksa şimdiden gelecek sezonun alt yapısını hazırlamalı Başkan Fatih Mert ve Yönetim Kurulu. Transfer yasağının kaldırılması için Faruk Koca’nın maddi kaynak arayışlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini biliyoruz. Ancak yasağın kalkması için Faruk Koca’nın bulacağı maddi kaynak dışında, alacaklı futbolcuların iyi niyetleri ve uzlaşma isteklerinin olması gerekiyor.

Başkan Fatih Mert, Beştepe Tesisleri’nde Pasifik İnşaat ile imzalanan sponsorluk anlaşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlarken "5 futbolcunun hepsi ve menajerleriyle görüşmeler yapılıyor. Belli bir aşamaya gelindi. Süreç işliyor, bitirebilirsek size haber verebileceğiz. Ankaragücü çıkıştan önceki son virajda. Bu yönetim bu işleri toparlayabilirse toparlayacak, toparlayamazsa Ankaragücü’nün gidişatı, sonu iyi olmaz." diyerek nasıl kritik bir süreçten geçildiğinin önemini işaret etti. 5 futbolcuyla ilgili toplam 5 milyon 278 bin avro FIFA’da eksi 3 puan için işlemleri bitmiş, bekleyen dosya var. Putsila 598 bin avro, Kone 1 milyon 503 bin avro, Orgill’in kulübü 541 bin avro, Kibong 170 bin avro, Bifouma 2 milyon 465 bin avro.

Yukarıda saydığım isimlerden Orgill ve birazda Pitsula dışında katkısı olanı yok. Ama menajerlerin güzel bir şekilde yüksek ücretlere Ankaragücü’ne transfer ettirdiği isimler nedeniyle yaşanan sıkıntı ortada. Borcun sorumlusu Mehmet Yiğiner ve ekibidir. Mevcut Yönetimde bunu hesabını sormakla sorumludur. Ancak aynı şekilde Türkiye’de birçok kulübün kapısına kilit vurduran, siyasilere yakınlığı ile istedikleri Kulüpte söz sahibi olabilen, 100 bin avroluk futbolcu ile 1,5.-2 milyon avroya sözleşme imzalatan menajerlerden de bir şekilde hesap sorulmalıdır. Dün Karabük, bugün Ankaragücü yarın Rize. Bu arkadaşlar bu şekilde devam ederlerse birçok kulübün daha başı büyük borç yükü sebebiyle derde girecek.

Ankaragücü’nün önünde zorlu bir Alanya maçı var. Erol Bulut yönetiminde oldukça iyi bir performans ortaya koydular ligde. Çok pozisyon bulup bunları gole çeviremeyen Alanyaspor karşısında Ankaragücü eğer erken gol bulabilirse bu hafta Göztepe’nin yaptığını yapabilir. Önemli olan oyunda direncin yüksek bir şekilde ortaya konduğu dakikalarda basit gol yememek. Faty’nin cezalı olması belki de bir şans. Geçen hafta forma şansı bulamayan Moke’nin ortaya koyacağı futbol maçın şeklini belirler. Moke belki oyun kurmakta, pas akışında çok etkili bir isim değil ama savunma önünde kestiği toplarla arkadaşlarına büyük katkısı var.

Ankaragücü Kulübü ile Pasifik İnşaat arsında yapılan sponsorluk anlaşması umarım bir başlangıç olur. MKE, Büyük Şehir Belediyesi ve Ankara’nın diğer unsurları bir araya gelerek Ankaragücü’nü bu bataktan çıkarmak zorundalar. Taraftarı ile bu şehrin en büyük değerlerinden birinin yok olması kimsenin işine gelmez. Artık kenetlenme zamanı. Artık kırgınlıklar, kızgınlıklar bir kenara atılarak ANKARAGÜCÜ için direniş zamanı.

Son olarak bizden Zanka Medyadan bahsetmek istiyorum. Her geçen gün Zanka TV ye üye olan sayısı artıyor. Bugün itibari ile youtube kanalı abone sayımız 22 bini geçti. Birbirinden değerli isimlerin konuk olduğu canlı yayınlarla sadece siyasette değil sağlık, medya ve birçok konu hakkında yayınlarla sizlere doğru bilgiyi verme çabası içinde Zanka Medya ekibi. Youtube üzerinden Zanka TV’yi, zanka.com.tr sitesini ve Zanka Medya sosyal medya hesaplarını takip etmenizi tavsiye ediyorum. Çok kısa sürede Zanka Medyanın nerelere geleceğine sizlerde tanıklık edeceksiniz.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
10