Zanka

Odasında öğrencisi tarafından öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in ölümüne ilişkin davada, savcı sanık için istenen cezayı açıkladı…

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından 12 Ocak’ta 17 defa bıçaklayarak öldürülmüştü.

Ceren Damar Şenel'in öldürülmesine ilişkin dava Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Duruşmada cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

Sanık Hikmet’in, Şenel’e iki el tabancayla ateş ettikten sonra 17 kez bıçakladığını belirten savcı, sanığın Türk Ceza Kanunu’nun 82. maddesindeki “canavarca hisle veya eziyet çektirerek, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmasını talep etti.

Sanık Hasan İsmail Hikmet, avukatı davaya katılmadığı için savunma yapmayacağını açıkladı. Savcı ise gerekli delillerin toplandığını açıklayarak sanık hakkında Kamu görevlisini canavarca öldürmek suçundan 'ağırlaştırılmış müebbet' talep etti.

''SÖZLÜ İFADE VERMEKTEN ACİZ''

Ceren Damar Şenel'in babası Mustafa Damar, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, davanın ikinci duruşması için toplandıklarını belirterek, "Birinci duruşmada kızıma iftiralar atıldı. İfadesini sözlü vermekten aciz katilin önüne yazılı tutuşturulan metinden okunarak iftiralar atıldı. Savunma hakkı arkasına gizlenerek iftiralar atıldı ve dava mecrasından saptırılmaya çalışıldı." diye konuştu.

Kendilerine arabuluculuk teklifleriyle gelindiğini ifade eden Damar, bunları milletin ve yargının takdirine bıraktıklarını söyledi.

Mahkeme heyeti duruşma salonuna beklendiği sırada, maktulenin eşi Levent Şenel, izleyicilerden sanığa, sanığın ailesine ve avukatına sataşmada bulunulmamasını isteyerek, "Duruşma ne kadar hızlı, şeffaf, adil olursa adalet de o kadar erken tecelli eder." dedi.

Dava 24 Ocak'a ertelendi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver