Zanka

İSKİ’nin suya yüzde 20 zam teklifi, İBB Meclisi’nde AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedilmişti ve aynı tarifeden devam etmesine karar verilmişti. İBB Başkanı İmamoğlu, teklifin reddedilmesine çok konuşulacak bir tepki gösterdi…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ’nin suya zam teklifinin reddedilmesine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Ortada baraj yok, niçin yapılamıyor? Bunları niçin sormuyorsunuz? İstanbul'u bu kadar düşünüyorsanız İstanbul'un kıymetli Meclis üyeleri. Milyarlarca lira harcandı. Yine onun tamiri için harcanacak. Bunları niye sormuyorsunuz. İstanbul'u birazcık sorun var diye bunları sorun yapanlar... Sanki bunun sorumlusu bizmişiz gibi. Beş aydır görevdeyiz. Zam konusu ucuz kahramanlıktır."

"( Hukuki olarak inceliyoruz dediniz) Meclis karar almıştır. İstanbul en kıymetli iştiraklerinden olan İSKİ'nin bütçesi geçmiştir. Kamu lehine bunu elden geçireceğiz."

"(Su faturasına zam) Bizim zaten aldığımız zam ocak ayından itibaren devreye girecekti. Konuştuğumuz şey 4 ay için gereksiz bir şovdu."

"Tevfik Bey uzman değil. O siyaset yapıyor. İyi de yapamıyor ama yapıyor. Uzmanların ortaya koyduğu raporlara bakın."

"(İSKİ) Batırma zaten ona gücü yetmez. 370 de olsa ona gücü yetmez meclis üyelerinin. Kimsenin haddine değil. O tedbirleri alacak seviyedeyiz. Neler yapılabilir bakacağız. Dün ortaya konulan cümleler siyasi sözler elbette bizim arkadaşlarımızı bağlamaz. Batma diye bir şey yok. Tedbirler alacağız. Dün yapılan ucuz kahramanlıktır."

"40 yıllık su sorununu çözdük derken bir yandan da bak kuraklık oluyor diye saçma sapan gazetelerde manşetler atanlar..."

"Son gün bu kararlar ortaya çıktı. Sanırım talimat bu yönde gelmiş."

"Biz çölün ortasında kurulan bir kent değiliz. Bu şehre ihanet ettirmeyeceğiz. Bu şehrin iradesini her ortamda savunmaya söz verdik. Bütün detayları oturup kamuoyuyla tartışalım. Bu işin sonu referanduma kadar gider."

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver