Zanka

Önceki gün Barış Pınarı Harekatı sebebiyle Türkiye’yi hedef alan Fransa lideri Macron, skandal açıklamalara imza atmıştı ve NATO’yla ilgili “Beyin ölümü” çıkışına da değinmişti. Erdoğan, katıldığı törende Macron’a sert sözlerle seslendi…

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptığı son açıklamasında, “Türkiye hem Suriye’de oldu bittiyle operasyon düzenleyip, hem de NATO müttefiklerinden dayanışma beklememeli” demişti.

Daha önce gündeme oturan “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” çıkışına yine değinen Macron, “Benim NATO’nun beyin ölümüyle ilgili yaptığım yorum, bir uyandırma çağrısıydı” diye konuşmuştu.

Marmara Üniversitesi'ndeki temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron’a şöyle seslendi:

“Türkiye ile ilgili hazım sorunu yaşayanları görüyorum. NATO tartışmaları var. Daha oraya gitmeden birileri konuşmaya başlamış. Bunların içinde Fransa Cumhurbaşkanı'nın düşünceleri var. Bu içinde hastalıklı anlayışın örneklerinden biri. Sayın Macron önce sen kendi beyin ölümünü kontrol ettir. Sen bir defa NATO'ya karşı yerine getirmen gereken vecibeleri yerine getir. Türkiye'yi NATO'dan çıkarmak senin haddine mi? Senin Suriye'yle ne işin var ya? Bizim Suriye'ye girme hakkımız terörle mücadele kapsamında. Senin ne işin var? Senin orada bulunmaya hakkın yok, siz durumdan vazife çıkardınız. İstediğiniz kadar hoplayın, zıplayın eninde sonunda Türkiye'nin egemenlik haklarına saygı duyacaksınız bunun başka çıkışı yok. Türkiye siyasi ve askeri yardımlarıyla bu kurumun önemli parçası. NATO'da aklı selim, mantıklı, tecrübeli isimler var da Fransa'nın sergilediği türden hezeyanlar anlamsız kalıyor. Bölgedeki son terörist imha edilene kadar Türkiye harekâtlarına devam edecektir. Herhalde TV'lerde, Kandil'deki teröristbaşının teröristlerle fotoğraflarını görmüşsünüzdür. "



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1