Zanka

Kanser hastalarının yaşadığı en büyük sorunların başında, devlet tarafından karşılanmayan ilaçlar geliyor. Ancak, ortaya çıkan bir davanın sonucu, bu durumu değiştirebilir. Çünkü, o davanın sonucuna göre; SGK, ilaç temin etmediği o hastaya hem ilaç temin edecek hem de bugüne kadarki masraflarını geri ödeyecek…

CHP’li Barış Yarkadaş'ın sosyal medya hesabından aktardığı bilgiye göre; Kanser hastası İlhan Okçu, bir süre önce İstanbul Anadolu 20. İş Mahkemesi'ne başvurdu ve ‘Keytruda’ adlı ilacını kendisine temin etmediği gerekçesiyle SGK'ya dava açtı.

Okçu, "Emekliyim. Keytruda adlı ilacı her ay düzenli olarak almak zorundayım. Ancak ilacın her bir dozu 23 bin TL Bunu karşılamam mümkün değil" diyerek,  yaşayabilmek için evini de satmak zorunda kaldığını aktardığı dilekçesinde, SGK ve ilgili bakanlığın ilacı temin ederek kendisine vermesini talep etti.

Okçu'nun talebini haklı bulan mahkeme, Keytruda adlı ilacın SGK tarafından ödenmesine, kurumun İlhan Okçu'nun ilaç için bugüne dek harcadığı paranın da iadesine karar verdi.

SGK ise, kararı İstinaf Mahkemesi'ne götürme kararı aldı. Böylece, on bine yakın insanın kullandığı ilacın devlet tarafından hastalara verilip verilmeyeceği konusunda son aşamaya gelindi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver