Zanka

Süper Lig’de 7 takım PFDK’ya sevk edildi. Sevk kararları arasında en dikkat çeken ise Fenerbahçe hakkındaki karar oldu…

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig’de 13. hafta müsabakalarındaki disiplin ihlallerinden dolayı; Fenerbahçe, Trabzonspor, BtcTurk Yeni Malatyaspor, Çaykur Rizespor, Göztepe, Yukatel Denizlispor ve İttifak Holding Konyaspor’u Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

Fenerbahçe’nin takım halinde PFDK’ya sevk edildiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü’nün 30.11.2019 tarihinde oynanan GÖZTEPE A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Süper Lig Cemil Usta Sezonu müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “6 futbolcusunun sarı kart ve 1 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 40. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.”

Öte yandan TFF 1. Lig temsilcilerinden Adanaspor’un kulüp başkanı Bayram Akgül ve Giresunspor’un kulüp başkanı Sacit Ali Eren’in de disipline verildiği kaydedildi.

Osmanlıspor’un teknik direktörü Mustafa Dalcı, Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Ekol Hastanesi Balıkesirspor Teknik Direktörü Ali Tandoğan, Balıkesir temsilcisinin teknik sorumlusu Mustafa Ati Göksu ile antrenörü Recep Biler’in de farklı ihlallerden dolayı PFDK’ye sevk edildiği aktarıldı.

Ayrıca Adanaspor ve Bursaspor kulüplerinin de disiplin kuruluna gönderildiği belirtildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1