Zanka

Türkiye, yine genç bir kızın katledilmesini konuşuyor. Bu kez olayın adresi Ordu. 20 yaşındaki Ceren Özdemir, kimliği belirsiz kişinin bıçaklı saldırısına uğradı ve hayatını kaybetti. Cinayet akıllara 15 gün önce eski sevgilisi tarafından katledilen Güleda Cankel’i getirirken, Özdemir’in ölümüne ilişkin rektörden gelen açıklama yürekleri bir kez daha yaktı…

Olay, dün saat 19.30 sıralarında Ordu’nun Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi'nde meydana geldi. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi ve balerin Ceren Özdemir (20), antrenman sonrası geldiği evinin önünde kimliği belirsiz bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı.

Karın ve göğüs bölgesine aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan genç kız, kanlar içerisinde yığıldı. Saldırgan kaçarken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı Özdemir, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Özdemir, hastanede hayatını kaybetti. Özdemir'in ölüm haberini alan yakınları hastane önünde sinir krizleri geçirdi.

Ceren Özdemir'in cenazesi, bugün üniversitenin Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi önünde düzenlenecek törenin ardından Ulubey ilçesi Kumanlar Mahallesi'nde toprağa verilecek.

BIÇAK DARBESİ KALBİNİ İKİYE BÖLMÜŞ

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Özdemir'in ölümüne ilişkin açıklama yaptı. Ceren Özdemir'in, ailesine başsağlığı dileyen Akdoğan, "Devletimiz, yetkililerimiz bu katili, haini, caniyi inşallah en kısa sürede bulacak ve Türk adaletinin, Türk hukukunun önüne inşallah çıkaracaklar. Bundan hiç şüphem yok" diye konuştu.

Hastane yetkililerinden bilgi alan Akdoğan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Doktorumuzun anlattığına göre çocuğumuz göğsünden ön taraftan, kalbin sağ yanından muhtemelen büyük bir bıçakla yaralanmış. Çünkü doktorumuzun anlattığına göre çocuğumuzun kalbini ikiye bölmüş bıçak. Vücudun ana damarını kesmiş ve karaciğere de saplanan büyük bir facia. Doktorlarımız ellerinden gelen bütün çabayı ortaya koymuşlar. Zaten çocuğumuz gelene kadar kan kaybetmiş. Aldığım bilgiye göre okulundan çıkıyor, evine gelirken bir yere uğruyor. Oradan eve gelince zile basıyor ve yukarıdan ablası anahtarı atıyor. O ara biraz geç kalınca ablası aşağı indiğinde bakıyor ki evladımız kan içinde yatıyor. Burada tıbbi anlamda sağ olsun doktorlarımız tüm tıbbi müdahaleleri yapmalarına rağmen evladımızı ne yazık ki kaybettik."

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI VE SERBEST BIRAKILDI

Polis, Ceren Özdemir ile ablası Gizem kardeşin evine yemek siparişi getiren kurye M.D.’nin, bir süre önce Ceren’e arkadaşlık teklifi ettiğini, ret yanıtı alınca da genç kızı rahatsız etmeye başladığını öğrendi. Bunun üzerine, M.D., gece yarısı gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada cinayetle irtibatı bulunamayan kurye, serbest bırakıldı.

ABLASI BİR KİŞİNİN EŞKALİNİ VERDİ

Cinayetin ardından polisin bilgisine başvurduğu abla Gizem Özdemir’in kardeşinin katilini gördüğü ortaya çıktı.

Abla Özdemir polise, “Kardeşim beni telefonla arayarak, bina giriş kapısının anahtarını istedi. Anahtarı atmak için pencereye çıktığımda binanın önünde 40 yaşlarında siyah giyimli bir şahsın olduğunu gördüm. Ceren gelince anahtarı attım. İçeri girene kadar pencerede bekledim. Sonra içeri girdim. Akabinde çığlıklar duydum, aşağı indiğimde, binanın giriş katında kardeşimi kanlar içinde buldum” dediği öğrenildi.

CEREN, GÜLEDA’YI PAYLAŞMIŞ

Genç kızın öldürülmesi, akıllara 15 gün önce Isparta’da eski sevgilisi tarafından katledilen Güleda Cankel’i getirdi.

Ceren Özdemir’in sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşım ise yürekleri sızlattı, çünkü o paylaşımda Güleda vardı…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver