Zanka

Ankara’da bir plazanın 20. katından şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybeden Şule Çet’in, ölümüne ilişkin davada karar çıktı.

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in ölümüne ilişkin iki sanığın "cinayet", "nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından yargılandığı davanın altıncı celsesi görüldü.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand ile Şule Çet’in babası İsmail Çet, aile yakınları, tarafların avukatları ile davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı katıldı.

Cumhuriyet Savcısı bir önceki celse açıkladığı esas hakkındaki mütalaasında, sanıklardan Çağatay Aksu’nun “kasten öldürme” suçundan bir kez müebbet ve “cinsel saldırı” ile “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 39 yıla kadar, Berk Akand’ın ise Aksu’nun işlediği suçlara yardımdan 31 yıla kadar hapsini istemişti.

KARAR

Sanık Çağatay Aksu, cinayetten müebbet hapis ve tecavüzden 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık Berk Akand’a ise 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

ÇAĞATAY AKSU’NUN SAVUNMASI

Duruşmada, esas hakkındaki savunmasını yapan sanık Çağatay Aksu cinayet ve tecavüz suçunu işlediğine dair kanıt bulunmadığını medya, sosyal medya ve halk baskısı ile tutuklandığını ifade ederek suçsuz olduğunu söyledi. Mahkemeden beraatını talep eden Aksu savunmasında şu ifadeleri kullandı:

“Resmi belgelerde intihar olarak geçerken daha sonra cinayet ve tecavüzle suçlandık. Medyada çıkan haberlerle halk galeyana getirildi. Sosyal medyadan ortalık kışkırtıldı.

45 gün sonra bir haber üzerine Şule’nin anal bölgesinde DNA’mın çıktığı belirtildi ve halk baskısı ile tutuklandım. Bütün raporlarımız sizin önünüzde. Şule ile ne için buluştuğumu belirttim. Buluşma amacımın çalınan mallara ilişkin Şule’nin tanık olmasıdır. Şule’nin ‘of analog’ mesajı var. 02.56’daki videomuzu istemediğinizi düşünüyorum.”

Mahkeme Başkanı ise bu videonun ‘of analog’ mesajından sonra olmadığını belirtti.

“SUÇUM OLSA 45 GÜN İÇİNDE KAÇARDIM”

Çağatay Aksu, “Geçen duruşma Berk savunma yaparken uykum firari şarkısını dinlediğimizi söyledi, bu şarkının Şule’nin psikolojisini bozmuş olabileceğini söyledi. Bundan sonra da Şule’nin sarkmış olduğunu gördüm” dedi.

“Mütalaada Şule ile boğuştuğum iddia ediliyor” diyen Aksu, “Ben Şule’nin neresine vurmuşum? Kopuk parmağımla mı atmışım? Bu deliller ışığında aleyhime delil yok. Yapmadığım bir şeyden nasıl ceza alabilirim? Suçum olsa 45 gün içinde kaçardım” diye konuştu.

“CİNAYET BÜRODA 3 SAAT DAYAK YEDİM”

Mahkeme Başkanı “Güvenlik görevlilerine neden Şule’nin düştüğünü söylemedin? Gidiyorsun ve uzun süre gelmiyorsun” dediğinde Aksu, ‘ben vinç bulmaya gitmiştim’ dedi.

Cinayet büroda üç saat dayak yediğini iddia eden Aksu, çapraz sorgulara alındıklarını belirtti ve Çet ailesinin avukatlarının Şule’nin telefonunda yer alan mesajları sildiğini savundu. Aksu, “mesajlar silinmeseydi Şule’nin neden intihar ettiği ortaya çıkardı” ifadelerini kullandı.

“DELİL BULURSANIZ ASIN”

Aksu, tecavüz hakkında ise şunları söyledi:

“Tecavüzden bahsediyoruz, dünyanın en aşağılık şeyinden bahsediyoruz. Delil bulursanız asın. Medya baskısı var ama suçsuz bir insanı yakacak baskı yok. Olayı yaşayan benim. Hiç iz bırakılmayan cinayet ve tecavüz mü olur?

Taktir sizin aleyhime hiç bir şey yok. Mektupları okumanızı, videoları izlemenizi isterim. Vicdanınıza sığınıyorum. Sizin vicdanınıza güveniyorum. Beraatimi talep ediyorum”

BERK AKAND’IN SAVUNMASI

Sanık Berk Akand da savunmasını yaptı. Mahkeme başkanı “Durum açığa çıktıktan sonra güvenlik görevlisinin üzerine yürümüş ve ‘Buradan bir kız geçmedi mi?’ demişsin.” dediğinde Akand, “Ben makam koltuğunda oturuyorum hiç bir şey görmedim, duymadım” dedi.

Aksu'nun ardından sanık Berk Akand'ın son sözü soruldu. Akand, “Ben bir size bir de savcılığa yardım ettim. Çağatay'a yardım etmedim. Kendime bile yardım etmedim” dedi.

“ORTAK ALAN DİYE BARDAKLARI YIKAMIŞ”

Sanık Aksu araya girerek, “Bana neden bardak yıkadığım ya da çöpleri attığım soruluyor. Bunun sebebi ortak kullanılan alan olması. Berk dahi kapı olduğunu bilmiyor. Ofis sadece bizim kullanım alanımız değil. Ramazan günü viskili bardakları mutfağa koyabilir misiniz? Mesajları sildiğim söyleniyor, sildiğim mesajlar Şule ile ilgili değil.” diye konuştu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver