Zanka

Çağdaş sanatı sevenler ‘Sessiz Alanlar’ sergisinde bir araya gelecek. ‘Sessiz Alanlar’; analitik ile sembolik, mistik bir sanat sürecini çağdaş sanat eserleri ile bir arada işliyor…

‘Sessiz Alanlar’ grup sergisi kapılarını 6 Aralık’ta açıyor. Mecidiyeköy’de sanatseverleri bir araya getirecek olan sergi, 21 Aralık tarihine kadar gezilebilecek.

Analitik gözleme dayalı çizimleri ile botanik sanatı, incelediği bitkiye sadık fakat doğanın geri kalan bütünü hakkında suskundur. 

Bilimler için matematiksel düşünce ne ise bazı sanatlar da süsü aynı şekilde kavrıyor olabilir. Doğada bulunan bir çiçek ve renkten sonsuz sayıda desen tasarlayabiliriz. Ama sonuçta çıkan şey bize ne çiçekten ne de renkten bahsedecektir. Bu süreçte sanatçının önceliği, izleyicide görsel bir etki yaratmaktır. 

Mistik bir sanat anlayışı ise, sembollerden faydalanarak mantık işleyişini oluşturur ve görsel etkinin yanı sıra bütünü kavramaya olan bir arzu baskın gelir.

Çağdaş sanatın kavramsal düşünce yöntemleri ile sembolik bir anlatının anlam kurgulama mantığı arasında bir benzerlik olabilir mi?

Küratör: Comma Project

Sergide yer alan sanatçılar:

Tanyel Kopuz

Sema Yekeler Yurtsever

Nilüfer Ersoy

Hürriyet Gençbay

Naz Şeker

Ceminay Kara

COMMA NEDİR?

Comma, Paris ve İstanbul’dan sanatçılar tarafından kurulmuş, farklı alanlardan sanatçıların eserlerini tematik sınırlamalar olmaksızın birbirleriyle kurdukları diyaloğu görünür hale getiren sergiler oluşturmayı amaçlayan bir projedir.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver