Zanka

PTT Kargo ile siparişlerini bekleyen vatandaşlar, bir türlü teslimat yapılmaması sebebiyle isyanda. Ancak isyanda olan yalnız müşteriler değil, asıl isyan eden işçiler. Ağır çalışma koşullarına ve mobbinge dayanamayan PTT Kargo’nun taşeron işçileri iş bırakarak eylem başlattı. Şimdi akıllarda tek soru var: Kargolar ne olacak?

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; PTT Kargo’nun İstanbul Acıbadem’de bulunan Kadıköy ve Üsküdar dağıtım merkezinde taşeron olarak çalışan işçiler, ağır çalışma koşullarına ve mobbing uygulamalarına karşı iş bırakarak eylem başlattı.

Yürüyerek dağıtım yapan işçilerden, mevzuata aykırı şekilde 10 kilodan da ağır paketleri taşımaları istendiği ve buna itiraz eden işçilerin, küfür ve hakaretlere maruz bırakıldığı iddia edildi.

Bunun üzerine yaklaşık 200 işçi, dün merkezin önünde toplanarak eyleme geçti. PTT Kadıköy Şube Müdürü’nün işçileri, “İşinize gelirse taşırsınız, işinize gelmezse kapı orada!” diyerek kovmakla tehdit ettiği de iddia edildi.

Birgün'de yer alan habere göre; PTT Kargo-Sen’den yapılan açıklamada ise “İşçilere küfür eden, zorla yük taşıttıran, işçiyi işiyle, ekmeğiyle tehdit eden herkes hesap verecek! Posta işçileri artık yalnız değil, bundan sonra herkes hesabını ona göre yapsın!” ifadeleri kullanıldı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM

Öte yandan kargolarına ulaşmak için günlerdir bekleyen vatandaşlar, sosyal medyadan duruma isyan etti. Twitter’da binlerce kişi, #pttkargo etiketiyle bekleyen gönderilerine ait bilgileri paylaştı. Yapılan paylaşımlara göre, 15 gündür kargosunu teslim almak için bekleyenler var…

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
31