Zanka

Sıfır araç almaktansa ikinci el araç almak, herkes için en karlı seçenek. Bu yıl kredi faizlerinin yüksek olması, vergilerdeki değişiklik ve değişken döviz kuru sıfır araç satışlarını daha da düşürdü. İkinci el araç satışlarında ise rekor seviyede bir artış var…

İkinci el araç pazarı Eylül ayından itibaren büyük bir yükselişe geçti. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) önceki gün açıkladığı rapora göre, ekim ayında 816 bin ikinci el otomobil ve hafif ticari aracın satışı yapıldı. Böylece, ay bazında incelendiğinde tüm zamanların en yüksek satışı gerçekleşerek bir rekor kırıldı.

İkinci el araç piyasasının köklü şirketi DOD, 20 yıllık verileri değerlendirdi ve Türkiye genelinde en çok satılan 5 otomobil markasını ortaya koydu. Buna göre Volkswagen, Renault, Audi, SEAT ve Ford en çok rağbet gören markalar. DOD şubelerinde en çok tercih edilen modeller ise Passat, Polo, Jetta, Golf ve Leon olarak sıralanıyor.

SON YILLARDA MÜŞTERİ TERCİHLERİ DEĞİŞTİ

Öte yandan son 4 yıllık süre zarfında müşterilerin taleplerinin de değiştiği gözlemlendi.

Daha önce sedan arabaları tercih eden sürücüler, 2015 yılından itibaren hatchback gövdeli araçlara yöneldi.

2016 yılından itibaren ise manuel araçlar yerlerini, otomatik araçlara bıraktı. Hal böyle olunca genel verilere bakıldığında sedan ve manuel arabalar, en çok el değiştiren araçlar olarak öne çıkmaya devam ediyor.

Genel toplamda halen müşterilerin ağırlıklı motor hacmi tercihleri ise 1.6 ve altı motorlar olurken, dizel yakıtlı araçların alım satımı ağırlıklı yapıldı.

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver