Zanka

Kimilerimiz şanslı, kimilerimiz ise şanssız olur… Ancak bu adam şans konusunda, adeta bir dünya markası… Hindistan’da önceki yıl lotoyu tutturan kişi, kazandığı parayla bir arazi aldı. Aldığı araziden de 100 yıllık define çıktı. Şimdi Hazine Bakanlığı tarafından ödüllendirilecek…

Hindistan'ın Kerala eyaletinde önceki yıl lotodan 842 bin dolar kazanan kepçe operatörü Rathnakaran Pillai, kazandığı paranın bir kısmı ile Kilimanoor’da arazi satın aldı.

Pillai, eski bir tapınağın yanında yer alan arsada 2500'den fazla altın sikkeyle dolu bir çömlek buldu. Bulduğu çömlekteki sikkeleri inceleyen adam, sikkelerin yüzlerce yıldır Kerala'nın güneyinde hüküm süren Travancore Krallığı'na ait olduğunu fark etti.

Gümüş, bakır ve altın olarak basılan sikkelerin ağırlığının 20 kilogram ve yaklaşık 100 yıllık olduğu düşünülürken, yerel medya şanslı adamın durumu yetkililere bildirdiğini; uzmanların sikkeleri teslim alarak çalışma başlattıklarını yazdı.

Madeni paraların çoğu oksitlenerek yeşile döndüğünden Hazine Bakanlığı, sikkelerin temizlenmesi için çömleği laboratuvara gönderdi. Sikkelerin değeri daha sonra uzmanlar tarafından belirlenecek.

Sikkeleri devlete teslim eden Pillai, Hazine Bakanlığı tarafından ödüllendirilecek.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver