Zanka

Türkiye’nin en büyük özel eğitim kurumu Doğa Koleji, son zamanlarda yaşanan ekonomik kriz ve eylemlerle gündemden düşmüyor. Öğretmenler maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle dersleri boykot ederken, veliler de çocukları mağdur olduğu için duruma isyan ediyor. Yaşanan olayların ardından okul yönetiminden, satışla ilgili nihayet bir açıklama geldi. Ancak açıklamada satışın kime yapılacağı söylenmedi…

Öğretmenlerine yaklaşık 3 aydır maaş ödeyemeyen Doğa Koleji, öğretmenlerin ve velilerin eylemleriyle haberlere konu oluyor. Eğitimde yaşanan aksamalardan dolayı, öğrenciler de mağdur oluyor.

Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı, kurumla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Olası bir durumda öğrencilerin resmi ve özel okullara nakli için planlamalar yapıldı” ifadesi dikkat çekmişti.

Bu açıklamadan 2 gün sonra ise Doğa Koleji yönetiminden, satış süreciyle ilgili bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Büyük Doğa Ailesinin son günlerde yaşadığı olaylar hepimizi derinden üzmüştür. Öğrencilerimizin, velilerimizin ve çalışanlarımızın göstermiş olduğu destek, anlayış ve dayanışmaya teşekkür ediyoruz.

Alıcı kurumla görüşmeler halen devam etmektedir. Takdir edersiniz ki yapımızın büyüklüğü, devir görüşmelerine ilişkin süreci uzatmıştır. Devrin gerçekleşmesiyle birlikte, öncelikle çalışanlarımızın geciken ödemeleri yapılacaktır.

Okullarımızdaki eğitim ve öğretim faaliyetleri kesintisiz olarak devam etmektedir. Bu vesileyle öğrencilerimizi sevgiyle kucaklıyor, saygılarımızı sunuyoruz.”

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
3