Zanka

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yanından ayırmadığı gizemli çanta, ilk kez görüntülendi. Çantanın, doğrudan nükleer füzenin ateşlenmesini sağlayan bir sistem olduğu ortaya çıktı. Yani Putin, isterse tek düğmeyle anında savaş başlatabilir…

Birçok Sovyet liderinin kullandığı, Rusya'nın ilk Başbakan'ı Boris Yeltsin'den sonra Putin'in de yanından ayırmadığı nükleer çantanın gizemi gün yüzüne çıktı. Rusya Savunma Bakanlığı'nın resmi yayın organı Zvezda TV'de yayınlanan bir programda askeri uzman Aleksey Egorov sır dolu çantanın görüntülerini yayınladı.

Çantanın Putin'in devlet başkanlığına seçilmesinden sonra geliştirilmeye başlanıldığı ifade edilirken, çantaya 'Çeget' isminin verildiği aktarıldı.

Askeri uzmanın anlattığına göre çanta; bir flash bellek aracılığıyla daha önce oluşturulan savaş talimatının kodlarını, stratejik silahların komuta merkezine iletiyor ve nükleer başlıklı balistik füzeler bu komut ile birlikte ateşlenebiliyor.

Televizyon programında nükleer savaş talimatı verilen çantanın yanı sıra 2 çantanın daha bulunduğu bu çantaların ise bilgisayar bağlantıları ile doğrudan komuta merkezleri ile bağlantıya geçtiği aktarıldı.

BEYAZ DÜĞME KRİTİK

Çantanın 2 önemli düğmesinin bulunduğu bu düğmelerden beyaz olanına basıldığı zaman özel kodların stratejik füze merkezlerine gönderildiği ve doğrudan talimatın gerçekleştiği ifade edildi.

PUTİN YANINDAN AYIRMIYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, söz konusu çantayı hemen hemen her yurt dışı seyahatinde ve Rusya'nın uzak noktalarındaki toplantılarında yanında götürüyor.

Televizyon programında çantayı taşıyan kişinin ise, bu çanta üzerinde uzmanlaşmış bir asker olduğu belirtiliyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1