Zanka

Şırınga şeklindeki çikolatalar Ankara ve Diyarbakır’da 2 çocuğun ölümüne sebep olmuştu. Yaşanan ölümlerin ardından harekete geçen zabıta ekipleri, denetimleri arttırdı ve bakkallarda satılan söz konusu çikolatalara el koydu…

Ankara Keçiören’de kantinden aldığı şırınga şeklindeki çikolatanın kapağının nefes borusuna takılması sonucu yaşamını yitiren 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal’ın ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, bir acı haber de Diyarbakır’dan geldi. Yenişehir ilçesinde 7 yaşındaki Umut Bilgi, 9 gün önce boğazına kaçtığı iddia edilen şırınga şeklindeki çikolata kapağı nedeniyle hayatını kaybetti.

İki çocuğun da aynı sebepten ölmesi üzerine, okul kantinleri ve okulların yakınlarındaki bakkallarda denetimler artırıldı.

Ümraniye Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğü ekipleri; Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu, İnkılap İlkokulu, Şehit Köksal Karmil Ortaokulu kantinleriyle, okullara yakın bulunan bakkal ve kırtasiyelerde denetim gerçekleştirdi.

Denetimlerde şırınga çikolata satışı yapılıp yapılmadığı araştırılırken diğer ürünler de incelendi. Kantinlerin ruhsatları da kontrol edildi. Gerçekleştirilen denetim sırasında okul yakınında bulunan bir bakkala giren ekipler ‘şırınga çikolata’ satışı yapıldığını tespit etti. Bakkalın ruhsatı incelenirken, şırınga çikolatalar yapılan yasal işlem sonrası yediemine götürüldü. Zabıta müdürlüğü ekipleri, satışın yapıldığı yer hakkında ilgili kurumlara bilgi verileceğini belirtti.

“BOĞAZINA TAKILABİLİYOR”

Denetimin yapıldığı bir okuldaki öğrenci daha önce bakkaldan aldığı şırınga çikolatayı yediğini ifade ederek, “Bakkaldan almıştım. Kapağını açınca içinde jelatin var. Jelatini çıkardıktan sonra şırıngasına bastırdığında boğazına takılabiliyor” diye konuştu.

“BU ZAMANA KADAR YAPILMASI GEREKİYORDU”

Veli Ercan Ede, denetimlerin artırılması gerektiğini, “Denetimlerin artırılması gerekiyor. İki çocuğumuz vefat etti. Bunun bu zamana kadar yapılması gerekiyordu. Denetimlerin kantinlerde yeteri kadar yapıldığını zannetmiyorum” şeklinde ifade etti.

MERT’İN AİLESİ ŞİKAYETÇİ OLACAK

Ankara’da kantinden aldığı şırınga şeklindeki oyuncak sıvı çikolatayı yerken, fenalaşarak hayatını kaybeden Mert Yağız Köksal’ın (7) nefes borusuna kaçarak ölümüne neden olan şırınga kapağı Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside çıkarıldı.

Şırınga kapağı yürütülen soruşturma kapsamında incelenecek.

Öte yandan çikolata yerken ölen Mert’in ailesi, üretici firmadan şikâyetçi olacak.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver