Zanka

Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın, ölümüne ilişkin araştırmalar sürüyor. Rabia Naz’a ne olduğu sorusu henüz bir netliğe kavuşmazken, olayla ilgili flaş gelişmeler yaşandı…

TBMM'de şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması için kurulan komisyonda, Rabia Naz Vatan'ın yaşamını yitirdiği olay ile ilgili sunumlar yapıldı.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Tümer’in, Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin “raporlara dayanarak verdikleri bilgiler” birbiriyle çelişti.

Doç. Dr. Yalçın Büyük, “Rabia Naz’ın topuklarında görülen yaralanmanın trafik kazasında meydana gelmeyeceğini, bunun yüksekten düşmeyle oluşabileceğini” söylerken; Meclis’te milletvekillerine Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin bir sunum yapan Prof. Dr. Ali Rıza Tümer ise “Rabia Naz’ın ölümünün yüksekten düşmeyle kesinlikle olamayacağını” belirterek, şöyle konuştu:

“Omurilik bölgesindeki kırıklar var. Çocuklarda omurilik kırıkları en fazla trafik kazalarında, ikinci olarak da yüksekten atlamada olur.”

Yaşanan olayın fizikçiler tarafından da incelenmesi gerektiğini söyleyen Tümer, “Durduğu yerden aşağı düşmüş olamaz. 58 kilogram ağırlığında ve 11 yaşında bir insan buradan düşerek bu hale gelmiş olamaz” diye konuştu.

Adli Tıp Kurumu’nun “ölümün yüksekten düşme nedeniyle gerçekleştiği” yönündeki raporunu da eleştiren Tümer, “raporun tekrar gözden geçirilmesini” önerdi.

RABİA NAZ’IN ELBİSELERİNDE LASTİK İZİ

Rabia Naz’ın şüpheli ölümüyle ilgili yaşanan gelişmeler bununla da sınırlı kalmadı.

Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, gece saatlerinde yaptığı paylaşım ile kızının elbisesinde araç izine rastlandığını ispat eden belgeleri ortaya çıkardı.

İşte o belgeler:

 

RABİA NAZ’IN BABASI ŞABAN VATAN’IN, ZANKA TV’YE YAPTIĞI ÖZEL AÇIKLAMALARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver