Zanka

Zanka TV’de yayınlanan Gazeteci ve Akademisyen İskender Özturanlı'nın sunduğu Aslı Astarı programına bu hafta, Prof. Dr. Cemal Saydam oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘çılgın proje’si olarak bilinen ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “İstanbul için bir intihar projesidir” diye karşı çıktığı, Kanal İstanbul projesine yönelik tartışmalar sürüyor.

Peki uzmanlar Kanal İstanbul projesi hakkında ne düşünüyor? İskender Özturanlı konuyu, Prof. Dr. Cemal Saydam’a sordu. Prof. Dr. Saydam Kanal İstanbul projesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunurken, "Marmara zaten hasta, bu projeyle tamamen ölecek" dedi.

Kanal İstanbul projesinin yol açacağı problemleri anlatan Prof. Dr. Saydam, proje sonrası Marmara Denizi’nin oksijensiz kalacağına dikkat çekti. Bunun sonucunda ise Marmara’nın hidrojen sülfür kokusuyla karşı karşıya kalacağını açıkladı. “İnşallah yanılıyorumdur” diyen Saydam, anlattıklarının gerçekleşmesi durumunda, o noktadan dönüşün olmayacağını da vurguladı.

Projenin geri dönülemeyecek tehlikeleri de beraberinde getireceğini savunan Saydam, denizde canlı hayatının biteceğini belirtti.

PROF. DR. CEMAL SAYDAM'IN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN, AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ...

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
11