Zanka

Ekonomik krizlerin pençesinde satış sürecini devam ettiren Doğa Koleji, öğretmenlere ödeyemediği maaşlar ve bunun sonucunda velilerin eylem yapmasıyla gündemden düşmüyor. Hakkında MEB tarafından soruşturma da başlatılan okul, satış sürecine ilişkin yeni bir açıklamada bulundu…

Doğa Koleji’nde maaşlarını alamayan öğretmenler ders boykotu yapmış,  yönetimden açıklama talep eden veliler ise geçen hafta İstanbul Ataşehir'deki genel müdürlük binasında toplanmıştı.  Yönetimden yanıt alamayan veliler girişteki turnikeleri aşarak genel müdürlük binasına girmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı ise Doğa Koleji'nde yaşanan maaş krizi hakkında soruşturma başlattığını açıklamıştı. Bakanlık, “Olası bir durumda öğrencilerin resmi ve özel okullara nakli için planlamalar yapıldı” ifadesini kullanmıştı.

YÖNETİMDEN YENİ AÇIKLAMA

Hafta başında yönetimden gelen açıklamada, sürecin devam ettiği ve devirin gerçekleşmesiyle birlikte personele maaşların ödeneceği söylenmişti. Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Saçaklıoğlu, yeni bir açıklamada bulundu ve satışla ilgili şunları söyledi:

"Doğa Koleji'nin devri ile ilgili yürütülen görüşmeler bugün itibariyle son aşamaya gelinmiştir. Detaylı bilgilendirme, 14 Aralık 2019 Cumartesi günü yapılacaktır. Yeni sürecin Doğa ailesine hayırlı olmasını diliyorum"

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver