Zanka

AKP’den ayrıldıktan sonra yeni parti kurma çalışmalarına başlayan Ahmet Davutoğlu, çalışmalarını tamamladı ve “Gelecek Partisi”ni kamuoyuna ilan etti. Partinin en genç Kurucular Kurulu Üyesi İsmail Günaçar’ın açıklamaları ise partiden daha çok konuşuldu. Çünkü Günaçar’ın hedefinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ‘diploma’ vardı…

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün düzenlediği basın toplantısıyla yeni kurulan Gelecek Partisi'ni halka tanıttı. Merakla beklenen partinin, Kurucular Kurulu Üyeleri de açıklandı.

Gelecek Partisi sosyal medyanın gündemine otururken, basın toplantısının en çok konuşulan ismi, 154 üye arasında partinin en genç Kurucular Kurulu Üyesi olan İsmail Günaçar oldu.

Günaçar'ın "Davutoğlu'nun Erdoğan'dan farkı sizce ne olacak?" sorusuna verdiği, "Davutoğlu bilime önem veren birisi, en azından diploması var kendisinin. Bizim gençlerimize sahip çıkan ve dünyaca tanınan biri olduğu için bize liderlik yapabilecek birisi" yanıtı büyük tartışma yarattı.

Sosyal medyadan gösterilen tepkiler çığ gibi büyürken, Günaçar’ın daha önceki yıllarda Erdoğan’la çekilmiş fotoğrafı da hatırlatıldı ve “Neden o zaman söylemedin?” diye soruldu…

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN İLK TEPKİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz, konuyla ilgili sosyal medyadan “FETÖ” göndermeli bir paylaşımda bulundu.

Küçükyılmaz, firari FETÖ'cü Adem Yavuz Arslan'ın "En azından Davutoğlu'nun gerçek bir diploması var" paylaşımını ve Gelecek Partisi'nin kurucuları arasında yer alan İsmail Günaçar'ın "En azından diploması var kendisinin" sözlerini paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi gördünüz mü kimlerle yan yana durduğunuzu? Hayır, bence hâlâ göremediniz, zira hırs ve öfke gözünüzü karartmış..."

BİR TEPKİ DE ERDOĞAN’IN AVUKATINDAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Mustafa Doğan İnal da İsmail Günaçar'a,  “Yazıklar olsun, bu terbiyesizlerle mi iktidar hedefliyorsunuz? Bir bölenden başka özelliğiniz yok, mevcut muhaliflerin aynısısınız, zerre bir ehemmiyetiniz olmayacak gözümüzde..." ifadeleriyle tepki gösterdi.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver