Zanka

Florya Metin Oktay Tesisleri arazini 157 milyon TL’ye kulübe kazandırmanın sevincini yaşayan Galatasaray Yönetim Kurulu, Dursun Özbek’ten gelen hacizle sarsıldı. Eski Başkan Dursun Özbek, 20 milyon Euro alacağına karşılık kulübün taşınır ve taşınmaz tüm varlıklarına haciz koydurdu…

Galatasaray'ın eski başkanı Dursun Özbek, sarı kırmızılı kulüpten alacağı 20 milyon Euro nedeniyle, 6 Aralık 2019 tarihinde kulübün taşınır ve taşınmaz tüm varlıklarına haciz koydurdu.

Dursun Özbek'e yakın kaynaklar, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, "Yasal süreç kağıt üzerinde tedbir ve haciz işlemini gerektirdi. Dursun Bey şahsen bir haciz işlemi başlatmadı. Özbek Turizme ödenmemiş borç vardı. 7-8 kez görüşme yapalım dendi, net bir sonuç çıkmadı. Türk Ticaret Kanunu da şirket alacakları konusunda yasal sürecin işlemesini istiyor" ifadesini kullandı.

BORÇ YAPILANDIRMA GÖRÜŞMELERİ DE DURDU

Eski başkan, haciz girişimini Galatasaray yöneticileriyle borç yapılandırması konusunda görüşmeler yapan Bankalar Konsorsiyumu’na da bir yazıyla bildirdi. Bankalar Konsorsiyumu’na gönderilen yazıda, “Paramız ödenmezse kulübün varlıklarının satışından başka yol kalmıyor” denildi.

Özbek’in haciz işlemi, G.Saray ile Bankalar Birliği arasındaki borç yapılandırması görüşmelerini de durdurdu.

GÖZLER MUSTAFA CENGİZ’DE

Haciz işlemlerinin ardından gözler Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'e çevrildi. Konuya ilişkin sessizliğini koruyan Cengiz’in ne açıklama yapacağı merak konusu oldu.

Öte yandan Mustafa Cengiz’in bir basın toplantısıyla belgeleri ortaya koyacağı söyleniyor.

Cengiz yönetimi, Özbek’in seçimi kaybetmesi üzerine 22 Ocak’ta bir senet düzenleyip üzerine 16 Ocak 2018 tarihini atıp, kulübe ipotek getirdiğini iddia etmişti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver