Zanka

Meclis’te bugün yapılan bütçe görüşmeleri ilginç anlara sahne oldu. CHP’li vekil Aysu Bankoğlu, Bakan Kasapoğlu’na "işsizlik ve mutsuzluk oscarı" verdi…

TBMM’de 2020 bütçe görüşmeleri kapsamında bugün, Tarım ve Orman Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kurumların 2020 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı.

Görüşmeye damga vuran hareket, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’ndan geldi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi gençlere emanet ettiğini anımsatan Bankoğlu, Türkiye’de 207 tane üniversite bulunduğunu söyledi. Bankoğlu, “Süpermarket açar gibi üniversite açarak ülkeyi getirdiğiniz hal belli. Gençler kendini mutsuz, umutsuz, daha da kötüsü baskı altında hissediyor. Sonuçsa beyin göçü. 2018 yılında yaklaşık 140 bin kişi yurt dışına göç etmiş ve bunların çoğunluğu genç. Siz her ne kadar bu kürsüden bunu daha önce de Sayın Bakanınız da reddetmiş olsa da gidiyorlar değerli arkadaşlar, hem de geri dönmemek üzere gidiyorlar” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun oturduğu sıraya giden Bankoğlu, “işsizlik ve mutsuzluk oscarı” olarak nitelendirdiği Oscar heykeli ödülünü masaya bıraktı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver