Zanka

Ekonomik kriz, dev firmalara ağır hasarlar vermeye devam ediyor. 2018 yılında konkordato talep eden Beta Ayakkabı’nın davasında, iflas kararı çıktı. 50 mağaza iflas kararıyla kapandı, üretim ise devam ediyor…

Sözcü’nün haberine göre; 60 yıllık Beta markasının pazarlama faaliyetlerini yürüten Beta İç ve Dış Pazarlama A.Ş için Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi iflas kararı verdi. Diğer şirketi olan BETA Ayakkabı San. A.Ş için ise konkordato süresi kaldırıldı.

MAĞAZALAR KAPANDI, SADECE ÜRETİM YAPILIYOR

50 ayakkabı mağazasının kapandığını ancak BETA Ayakkabı’nın ayakkabı imalatına devam ettiğini söyleyen şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Taner İkiışık Sözcü’ye yaptığı açıklamada, “50 mağazamız vardı. Şu an mahkeme iflas verdiği için maalesef kapandı. Ancak  BETA Ayakkabı’da üretim devam ediyor. İmalat devam ediyor. Kendim tekrar faaliyet gösteriyorum.  Mağazalarda bir satış yok ama üretim yapıyorum. İnternetten satış var. ” ifadelerini kullandı.

BETA Ayakkabı’da borcunun çok fazla olmadığını ve şirketin bu sıkışıklıktan kurtarılabileceğini belirten İkiışık,” BETA Ayakkabı San. A.Ş’de borcum çok yüksek değil. Mesela alacaklı olan dericilerle konuşuyorum hepsi şirketin devamlılığı için alacaklarından belli bir süre için fedakarlık yapıyorlar hatta bazıları borçlarını siliyorlar. ” dedi.

Bu süreçten çıkacağını söyleyen İkiışık, alacaklılardan ise anlayış beklediğini ifade etti ve ihracata yönelik temaslarda bulunduklarını söyledi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver