Zanka

Zanka TV’de yayınlanan “3GEN” programında Gazeteci Selçuk Geçer ve Gazeteci Çetin Ünsalan, ekonomide haftaya damgasını vuran gelişmeleri ve gidişatı değerlendirmeye devam ediyor.

Dün açıklanan işsizlik rakamları, acı gerçekleri yeniden ortaya koydu. Eylül ayı işsizlik rakamları ile birlikte Türkiye’de, işsiz sayısı 5 milyona yaklaştı. İşsizlik konusunda ne yapılmadığı ve ne yapılması gerektiğinin konuşulduğu programda Selçuk Geçer, var olan ekonomik krizin üstünün örtülmemesi gerektiğini söyledi. Çetin Ünsalan ise 15-64 yaş arası işsiz sayısına dikkat çekti ve “İşsizlik sadece birinin akşam eve ekmek götürememesi değil, o ülkenin gençlerinin umudunu yitirmesi demektir” dedi.

Öte yandan Türkiye’de milyonlarca çalışan ise asgari ücrete yapılacak zammı dört gözle bekliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda yapılan görüşmelerde işçileri temsil eden Türk-İş’in Başkanı Ergün Atalay, bekar bir çalışanın yaşam maliyeti olan 2 bin 578 TL'nin altında bir rakam için masaya oturmayacaklarını söylemişti. 3GEN’de asgari ücretle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde de bulunuldu. Selçuk Geçer konuya ilişkin, önemli bir noktaya değindi ve şunları söyledi:

“Milletvekilleri, cumhurbaşkanı ve bakanlar asgari ücret almalılar. Neden mi? Asgari ücreti belirlerken adil olmaları için.”

Gazeteciler Selçuk Geçer ve Çetin Ünsalan’ın masaya yatırdığı diğer konulardan, konu başlıkları ise şöyle:

- Faiz, ekonomiye gaz verir mi?

- Risk primi ve sürdürülebilirlik

- Albayrak ve TÜSİAD büyüme için ne dedi?

- TEMSA gerçeği

- Aile şirketlerinin korkusu; Kur Riski

PROGRAMI İZLEMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ...



Bu içeriğe emoji ile tepki ver