Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Ankaragücü’nün son iki dakikada bulduğu iki golle Galatasaray deplasmanından 1 puan dönmesi üzerine, haftalardır Kulüp üzerinde dolaşan kara bulutlar şimdilik yerini güneşli bir havaya bıraktı.

Yöneticisinden, futbolcusuna, teknik kadrodan, malzemecisine kadar uzun zamandır ilk defa yüzlerin böyle güldüğüne şahit oluyoruz.

Galatasaray maçından alınan sonuç öyle basit 1 puandan ibaret değil Ankaragücü için. Alınan 1 puan haftalardır 9 puana sabitlenmiş sarı-lacivertlileri çift hanelere taşımak dışında çok büyük anlamlar içeriyor. Haftalardır bende, Ankaragücü için görüş bildiren diğer kalemlerde hep aynı şeyi söyledik. Futbolcular özgüvenlerini kaybettiler, bu sebeple de yenilen gol sonrası oyundan kopuyorlar, mücadele edemiyorlar. İşte alınan bu 1 puan öncelikle oyuncuların kendilerine güvenlerini yerine getirdi. Haftalardır ne oluyordu? Ankaragücü var gücü ile mücadele ederken kalesinde 1 gol görüp, peşin peşin mağlubiyeti kabul ediyordu. Bu maçta görüldü ki 10 kişi kalmış, sahada takım adına gol atmaya en yakın isim Orgill’siz oynanan dakikalarda, ne kadar kötü gününde olursa olsun Galatasaray’a karşı hem de deplasmanda maçı 2-0 dan 2-2 ye getirmek büyük başarı. Ligin dibine demir atmış son 3 haftada kalesinde 11 gol görmüş bir takım, mücadeleyi bırakmıyor, yenilen gollere tepki vererek mücadelesine devam ediyorsa, bu futbolcuların armayı nasıl sahiplendiğinin göstergesidir.

Maç öncesi yorumlarımda da, geçen hafta yazdığım yazıda dile getirdiğim bir gerçek var. Ankaragücü takımının futbol taktiği Galatasaray maçında Mustafa Kaplan’ın sahada futbolcularına oynattığı oyun. Ayhan Atik ve Adnan Hocanın sezon başında takıma oynattığı oyun birçok maçta meyvesini verdi. Bu sezon oyun anlamında çoğu maçtan kötü bir performans ortaya konulan Kasımpaşa deplasmanından 3 puan getirdi. Defans hattı üzerinde oynama yapılmayınca çıkan sonuç ortada. Önce Metin Diyadin, arkasından Mustafa Kaplan takımın kimyasını bozduğu için, bugün Ankaragücü 3-4 puan daha az almış durumda. Mustafa Kaplan’ın eleştirilere kulak vermesinden ötürümü diyelim, rakibin Galatasaray olmasından mı  diyelim doğru taktikle sahaya çıkması futbolcuların üzerinde olumlu etki yarattı. Her geçen dakika oyuncuların puan alma inançlarını arttırdı, kendilerine güven getirdi. Eğer öyle olmasa, 2-0 ve 10 kişi kalındığı dakikalarda futbolcu kardeşlerim maçı kabullenir ve biz bugün yine gelecekten umutsuz konuşmaya devam ediyor olurduk.

Ankaragücü için lig şimdi başlıyor diyebiliriz. İlk yarının sonuçlanmasına 2 hafta kala oynayacağı rakipler tamda dişine göre diyebiliriz sarı-lacivertlilerin. Önce Antalyaspor deplasmanı, arkasından sahasında oynayacağı Denizlispor maçlarından en az 4 puanla çıkabilirse Mustafa Kaplan ve futbolcuları, hem taraftarın hem de kendilerinin 2.yarı için inançlarını en üste taşımış olurlar. Ligde istediği sonuçları alamayan Antalyaspor’un baskın oynadığı bir mücadele de kontra ataktan bulunabilecek gol yada gollerle geçen seneki gibi 3 puanla dönmek mümkün deplasmandan. Ne tesadüftür ki yine bir Cuma günü 20:30 Antalya deplasmanı. Geçen sene mutlu bir hafta sonu hedeflerken sabah saatlerinde aldığımız bir kaza haberi ile Eren ve Mert’i cennete uğurlarken açıkçası maçta alınan 3 puanın farkına pek varamadık ama sezon sonu ligde tutunduysa Ankaragücü, o gün alınan 3 puanın önemi de çok büyüktü.

Antalya maçına Mustafa Kaplan’ın nasıl bir 11’le çıkacağı merak konusu. Muhtemeldir ki Galatasaray maçına başlayan kadro ile sahaya çıkacaktır. Orgill’in kırmızı kart cezalı olması sebebiyle, İlhan’la takımına gol arayacak Mustafa Kaplan, Moke ile de orta saha baskı gücünü arttıracaktır diye düşünüyorum. Haftalardır formsuz olan Canteros’un, taraftarla bir türlü yıldızı barışmayan Aydın ikilisinden biri de bu maçta Orgill’siz kadroda kendilerine yer bulabilirler. Antalyaspor’un maçlarında göze çarpan bir gerçek var ki Ankaragücü’ne göre daha çok pozisyona giriyorlar. Ancak Kırmızı-Beyazlılar gol yollarında oldukça kötü bir performans gösteriyor. Sabırla kalesini koruyan bir Ankaragücü, eğer yakaladığı pozisyonlarda gol becerisini ortaya koyabilirse ben inanıyorum ki Antalya’dan 3 puanla dönecek ve 20 bin taraftarının önünde ligin dengesiz takımı Denizlispor’u da yenerek 16 puanla ilk yarıyı tamamlayacaktır. Moral motivasyonları en üste taşınmış futbolcular şu anda iki maçtan 6 puan alacaklarına inanıyorlar.

Fatih Mert ve Yönetimden haberler vermek gerekirse. Sıkıntılı kabul edilen 3 dosya tamamen ortadan kalktı. Fakat daha çözüm bekleyen dosya sayısı bir hayli çok. Geçen sezon başı takımı aşırı borçlandıran menajerler ile oyuncularının alacakları için sıkı bir pazarlık söz konusu. Bazı futbolcuların anlaşmaya sıcak bakmaması işleri biraz zorlaştırıyor. Yöneticilerle yaptığım görüşmelerde hep aynı şey söyleniyor. Anlaşmak istemeyen oyunculara, eğer sorunlar aşılamazsa şu anda önerilen paraları bile alamayacakları haberi gönderiliyor menajerler aracılığıyla. Fatih Mert’in şu ana kadar yaptığı en büyük icraat Fibabank kredi borcunun yapılandırması oldu. Bu sayede Ankaragücü büyük bir faiz yükünden kurtuldu. Geçen sezon devre arası transferler için yüksek oranlarda faizle çekilen kredi büyük bir engel oluşturuyordu yeni yönetim için. En azından şimdilik az da olsa bir nefes aldı kulüp. Herkes devre arası yasağın kalkıp kalkmayacağını merak ediyor. Çok büyük bir terslik olmazsa yasak kalkacak gibi duruyor. Faruk Koca gibi bir ismin adının küme düşmüş bir Ankaragücü ile anılmasını istemeyeceği kesin. Yukarıda alacaklı bazı futbolcular ile borçlar konusunda anlaşma sağlandığını dile getirdim. Bu oyunculardan 1-2 tanesini 2. Yarı kadroda görürsek te kimse şaşırmasın. 

Uzun zamandır keyifli bir haftaya başlamaya hasret kalmıştık. İnşallah Antalya ve Denizlispor maçlarından sonrada aynı keyifle klavyenin başına geçer sizlerle güzel haberler paylaşabilirim. Zanka Medya olarak Ankaragücü ile ilgili nasıl bir proje gerçekleştirebiliriz diye de devamlı bir arayış içindeyiz. İlk günden beri bize desteğini esirgemeyen sizler daha fazlasını hak ediyorsunuz bunun farkındayız.Galatasaray maçı sonrası yapılan paylaşımlarımıza gösterdiğiniz ilgi için de ayrıca teşekkür ederiz. Yeni yılda Ankaragücü taraftarı için bir sürprizimiz olabilir Zanka ailesi olarak.Mutlu ve güzel haftalar diliyorum.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
131