Zanka

Türk ekonomisinde köklü yere sahip dev firmalar, ekonomik açıdan zor günlerden geçiyor. Her gün bir büyük firmadan kötü haber gelmeye devam ederken, bu kez Türkiye’nin en eski turizm şirketlerinden biri, Antalya’daki ünlü 5 yıldızlı otelini icradan satışa çıkardı…

Antalya Kemer’e bağlı Tekirova Mahallesi’nde bulunan 5 yıldızlı Martı Myra Otel, bağlı olduğu Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin, özel bir bankaya olan 1 milyar TL borcu nedeniyle icradan satışa çıkarıldı.

İş insanı Halit Narin’in temelini attığı ve Türkiye’nin en eski turizm şirketlerinden biri konumunda olan şirketin toplam 7 oteli bulunuyor. Bankanın gruba ait 4 otelin icradan satışını talep ettiği, 3 otelle ilgili kıymet takdir davalarının devam ettiği, Kemer’deki Martı Myra Otel’in satışının ise kesinleştiği kaydedildi.

553 oda ve 1209 yatak kapasiteli otel için 278 milyon 578 bin 131 lira değer biçilirken, otelin satış ihalesinin ilki 16 Ocak 2020 tarihinde yapılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması durumunda ikinci ihale 13 Şubat 2020’de gerçekleştirilecek.

Hazine’ye ait 89 bin 258 metrekarelik arazi üzerine kurulu otel, 1988 yılının haziran ayında işletmeye açıldı. 49 yıllık üst kullanım hakkı olan otelin 2037 yılına kadar tahsis süresi bulunuyor.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver