Zanka

Ekranların fenomen dizisi Çukur, gündemden düşmüyor. Diziyi sevenler kadar, eleştirenlerin sayısı da oldukça fazla. Üstelik Çukur hakkında RTÜK’e şikayet yağıyor. Hal böyle olunca RTÜK’ten cezalar ardı ardına geliyor…

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV’de yayınlanan Çukur dizisine ceza yağdırmaya devam ediyor.

Çukur dizisi için son üç ayda RTÜK Çağrı Merkezi'ne 3 bin 382 adet şikayet bildirimi yapıldı. Yüksek izlenme oranına sahip televizyon dizilerinin toplumu derinden etkilediğinden yola çıkan Üst Kurul; silahlı çatışma, korku, şiddet ve işkence sahnelerine yer veren Çukur için Show TV’ye, 2 ay sonra yeniden yüzde 2 oranında idari para cezası uyguladı.

Diziye ceza verilmesine neden olan 6112 sayılı yasanın 8. Maddesi şöyle diyor:

"Yayın hizmetleri, şiddeti özendirici ve kanıksatıcı olamaz" ve "Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar, bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz"

BAKAN SOYLU ELEŞTİRMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da aralarında Çukur'un da bulunduğu bazı dizileri eleştirmişti. Soylu’nun, "Lanet bir dizi var 'Çukur' diye. Onun kadar olamıyorsak yazıklar olsun. Bir de 'Adana Sıfır Bir' diye dizi var. İkisinin etki alanı kadar etki alanı oluşturamıyorsak yandık" sözleri çok konuşulmuştu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver