Zanka

Süper Lig maçlarının yayıncısı beIN Sports, kulüplerin sosyal medyada maçlardan görüntü paylaşmasına izin vermiyordu. Kulüpler yasak üzerine sosyal medyadan çizimli paylaşım yapma modasını başlatmıştı. Tartışmaların ardından beIN Sports, görüntü paylaşımına izin verdi ancak bunun için 3 şart koydu. Şimdi o şartlar çok tartışılacak gibi görünüyor…

Ajansspor’da yer alan habere göre;  Süper Lig maçlarını yayınlama hakkında sahip olan beIN Sports kanalı, belirli şartlar dahilinde kulüplere maç görüntülerini paylaşma izni verdi.

Buna göre kulüplerden istenen şartlar ve getirilen limitler şunlar:

– Yapılan paylaşımlar, ayda 1 dakikayı geçmeyecek.

– Verilen görüntüler hakem hatalarını içermeyecek.

– Paylaşılacak görüntü öncelikle Bein Sports’a gönderilecek, onay gelmesi halinde paylaşım yapılabilecek.

KULÜPLER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Süper Lig’de yer alan birçok takım beIN Sports’un yapılan maç paylaşımlarından telif istemesini sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla tepki göstermişlerdi.

Görüntü kullanılamadığı için animasyon ya da grafik olarak pozisyonları yeniden çizen kulüpler, görüntülerin telif hakkı nedeniyle böyle paylaşıldığına vurgu yapmışlardı.

TARTIŞMA YARATABİLİR

Sınırlı paylaşım hakkı, yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyebilir. Ayda 4 lig maçı olduğunu düşünürsek, aylık 1 dakika limitine göre kulüplere her maç için 15’er saniye paylaşım hakkı düşüyor. Ayrıca bu paylaşımların hakem hatalarını da içeremeyecek olması ve yayıncı kuruluşun onayına bağlı olması, kulüplerin özgür paylaşım yapması açısından ciddi bir engel teşkil ediyor…

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1