Zanka

Dün çökmesi ile gündeme gelen Google, bugün aldığı cezalarla gündemde. Fransa Rekabet Kurumu, Google'a 150 milyon euro para cezası kesti… Peki Google, son 3 yılda ne kadar ceza ödedi? Bu yılın ilk 9 ayında ne kadar reklam geliri elde etti?

Fransa Rekabet Kurumu, arama motorlarında reklamcılara yönelik rekabete aykırı davrandığı gerekçesiyle internet devi Google'a 150 milyon euro para cezası kesti. Kurum, Google'ın piyasadaki baskın konumunu kötüye kullandığını da belirtti.

Google'ın Fransa Rekabet Kurumu'nun aldığı karara itiraz edeceği kaydedildi.

OCAK AYINDA DA CEZA KESİLMİŞTİ

Fransa Ulusal Bilişim ve Özgürlükler Komisyonu (CNIL), kullanıcıların kişisel verilerinin kullanımı hakkında yeterince açık şekilde bilgilendirmediği gerekçesiyle ocak ayında Google'e 50 milyon avro ceza kesmişti.

ÖDENEN CEZALAR VE GELİR

İnternet reklamcılığında dünyanın en fazla kazanan şirketlerinden olan Google, son 3 yılda Avrupa Birliği tarafından uygulanan yaptırımlar neticesinde 8,21 milyar euro para cezası ödedi.

Şirketin paylaştığı mali tablolara göre de geçen yıl 136,2 milyar dolarlık gelir elde ederken, bunun yüzde 85,3'ünü reklam yoluyla sağladı. Şirket, bu yılın ilk 9 ayı için ise 97,2 milyar dolarlık reklam geliri açıkladı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1