Zanka

Türkiye’nin önde gelen otobüs üreticisi TEMSA, ekonomik kriz nedeniyle bir süre önce üretimi durdurmuştu. Üretimin durduğu dev firma, bankalara olan borcu nedeniyle hacizle de karşı karşıya kalmıştı. İlk yapılan açıklama, üretimin 23 Aralık’ta yeniden başlayacağı söylenmişti ancak evdeki hesap çarşıya uymadı…

23 Aralık Pazartesi'ye kadar üretimi durdurduğunu açıklayan Temsa'dan, bir kötü haber daha geldi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Temsa kaynaklarından yapılan açıklamada üretimin Pazartesi başlamayacağı belirtilerek, "Fabrikada hacizlerden dolayı üretim yapılamıyor" ifadeleri kullanıldı.

70'E YAKIN ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

1968 yılında kurulan ve 1987'den beri Adana'da bulunan 510.000 metrekarelik üretim tesisinde faaliyetleri sürdüren Temsa, yılda 10.000'in üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretiyor.

Temsa Türkiye dışında, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi önde gelen ekonomilerdeki önemli pazar payıyla dünya çapında 70'e yakın ülkede faaliyet gösteriyor.

Öte yandan Sabancı Holding, otobüs üreticisi Temsa Ulaşım Araçları'ndaki sahip olduğu hissenin tamamını 182.7 milyon liraya İsviçre merkezli True Value Capital Partners'a satmıştı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver