Zanka

Adalar'da fayton krizi sürerken, Adalar Kent Konseyi Başkanı İskender Özturanlı sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu!

İşte o açıklamanın tam metni:

"Ben Adalar Kent Konseyi Başkanıyım, burada yaşıyorum. Adalar’a geliş tarihim de hayli eskidir. Elbette dengeli kararlar, sosyal yaşamı zedelemeyen, Adaların doğal akışına aykırı olmayan, buradaki bütün kesimleri gözeten, kollayan çözümler üzerinde, buradaki her aklı selim sahibi, sağduyulu insan gibi ben de düşünüyor, aksiyon almaya çalışıyorum.

Adalarda yaşayanların da bir fikir sahibi olduğunu, bu konularda onların da konuşma hakkı olduğunu unutan, buralar neredeyse hiç ayak basmamış bir kitle, buyurgan bir ses tonuyla bizi de paylamış.

Faytonların sayılarının azaltılmasından yana olduğumu ama asla Atların olmadığı bir Ada’nın olamayacağını, bunun ya sev ya yok et mantığıyla olamayacağını yazdığımda ise, buralara hiç gelmemiş, bizlerin nelerle eleştirildiğini bilmeyen, Uzaktan martaval okumayı seven bazı ‘çok bilenler’ tarafından “fayton lobilerinin adamı olarak da nitelendirildim.

Bu beş aylık süreçte soldan uzağa, başı yerden başka yere elli çeşit eleştiri, itham ve iftira ile karşılaşmıştım, ama en traji-komiği de bu oldu...

Taş o kadar uzak ve anlamsız bir yere düştü ki, hakikaten soyut, saçma, yaşamasız ve gerçekliği zerre kadar yok.

Buraya yazıyorum, çünkü ortamı, ülkedeki tartışma ortamını ve iddia sahibi kişilerin bilgi, ilgi ve muhakeme seviyelerini göstersin diye...

Öyle bir havada yazılmış ki, sanki beni buraya o lobiler taşımış, güya “makam” sahibi olunca fikirlerimi değiştirip tornistan fayton lobisine geçmişim..

Ha ha ha vs vs. İnsanların hiç bilmedikleri ve aslında sadece daha önceki sosyal medya paylaşımları ile tanımış ve neredeyse hiç karşılaşmamış insanları böyle nitelemeleri bir tür cinnet hali.

Oysa burada bırakınız bizi herhangi biriyle, açıp telefonda iki dakika görüşse bunun zerre kadar gerçekle ilgisi olmadığını da görürdü.

Adalar’da yaşayanların halinden hayli uzak bu soyut ve ilgisiz yorumlara varabilmek için gerçekten hayattan ve buradan uzak olmak gerekiyor.

Tartışmanın düzeyi bu.

Bir tür dışarıdan buyurgan yorumlarla, sosyal medya cinneti, lobiler vs. gibi kavramlarla, Adalarda yaşananlar üzerine toplumda bir Polarizasyon denemesi yaratmak isteniyor.

Bu “fayton lobisi” hani böyle doğalgaz lobisi, ilaç sanayi lobisi gibi zannediyorlar galiba...

Neresini düzeltmeli bilmem ki, eski bir hikaye vardır aklıma geliyor, bilmem ki: Adam demiş ki karşıda çölden bir deve geviş getirerek geliyor, diğeri demiş ki yanlış gördün ama neresini düzeltsem bilmem ki;” o deve dediğin deve değil fil, geviş getirmiyor hortumundan sular atıyor, ama en kötüsü orası çöl değil ırmak.

Adalar faytonsuz olmaz, sayı azalmalı ancak sembolik değil, sağlıklı ölçüye inmeli.

Bu gayretkeşlik ve ana odağa dokunamadan sert muhalefet ise bir tür dar alanda kısa paslaşma örneği sanki"



Bu içeriğe emoji ile tepki ver