Zanka

İtalya merkezli firma Astaldi, Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki hisselerini devretmek için Rekabet Kurumu’na başvuruda bulundu…

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre; Astaldi S.P.A, ICA IC İçtaş Astaldi Üçüncü Boğaz Kuzey Köprüsü ve Marmara Otoyolu Yatırım ve İşletme AŞ, IC İçtaş Astaldi ICA İnşaat AŞ ICA Astaldi-IC İçtaş WHSD İnşaat AŞ ve ICA İçtaş-Astaldi adi ortaklığındaki hisselerinin, IC İçtaş İnşaat San. ve Tic. AŞ tarafından devralınması işlemi için başvurdu.

IC İçtaş, İtalyan inşaat şirketi Astaldi ile birlikte kurduğu ICA konsorsiyumu ile Yavuz Sultan Selim Köprüsünü inşa etmiş, işletme haklarını devralmıştı. Hisselerin devri gerçekleşirse, Çin'li konsorsiyum Üçüncü Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ile Avrasya Otoyol şirketlerinin yüzde 51'ini 659.13 milyon dolara satın alacak.

Çin'in dev şirketlerinden oluşan konsorsiyumda Sichuan Expressway, Zhejiang Expressway, Jiangsu Expressway, Anhui Expressway, China Merchants Expressway ve China Merchants United Development şirketleri yer alıyor.

Öte yandan İtalyan Astaldi, geçen yıl konkordato ilan etmişti ve borçlarını yeniden yapılandırma sürecine girmişti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver