Zanka

Bir dönem MHP Genel Başkan Yardımcılığı yapan Bülend Yahnici, Devlet Bahçeli hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Açıklamaların merkezinde ise çok tartışılan Kanal İstanbul vardı…

MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülend Yahnici, bir televizyon programına konuk oldu. Kanal İstanbul projesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Yahnici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında da çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

“ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Önceki gün Kanal İstanbul ile ilgili Devlet Bahçeli, Kanal İstanbul'dan rahatsızlık duyanları 'şuursuz' ve 'gayri milli' olmakla suçlamıştı. Bahçeli’nin bu açıklamalarını değerlendiren Yahnici, şunları söyledi:

"Eski ifadesi farklıydı. 2011'de Haliç Kongre Merkezi'nde Sayın Erdoğan, ilk defa bu açıklamayı yaptığında, Sayın Bahçeli'nin zehir zemberek, Kanal İstanbul'la ilgili bir açıklaması vardı. İkisinin aynı kişi olduğu tartışma götürmez de, anlamak mümkün değil. Ben anlamadım. Kim anlar? Ben Genel Başkan Yardımcısıydım ama tanıyamıyorum. 2011'de Kanal İstanbul'u 'çılgınların çılgın projesi' diye ifade eden, ifade buyuran Sayın Bahçeli, bugün ne oldu da acaba, 'Kanal İstanbul'a karşı duranlar hain' demektedir?"

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver