Zanka

Somali’de bombalı araçla saldırı meydana geldi. Saldıra ölen sayısı artarken, ölenler arasında 2 Türk’ün olduğu da öğrenildi…

Patlama başkent Mogadişu’nun işlek bir bölgesindeki kontrol noktasında gerçekleşti. Bombanın üniversite öğrencilerini taşıyan bir otobüsün geçişi sırasında infilak ettirildiği öğrenildi.

İlk belirlemelere göre 61 kişinin öldüğü açıklanmıştı ancak bu sayı 80’e yükseldi. Mogadişu Belediye Başkanı Ömer Mahmud, saldırıda ölenlerin büyük bölümünün üniversite öğrencileri ve diğer okullara giden öğrenciler olduğunu belirtti.

Dehşet verici saldırıda yaralanan onlarca kişinin çevre hastanelerde tedavi altına alındığı açıklandı. Bir polis yetkilisi, “Onlarca sivilin öldüğünü doğrulayabilirim, çok daha fazla yaralı var” ifadelerini kullandı.

CESETLER TANINMAZ HALDE

Tanıklar olay yerinde yaşanan can pazarını dehşet verici ifadelerle anlattı. Patlamanın gerçekleştiği nokta yakınlarında Sakariye Abdukadir, “Patlamanın ortasında tüm görebildiğim etrafa yayılan cesetlerdi. Bazıları tanınmaz haldeydi” dedi.

Milletvekili Muhammed Abdirizak, ölü sayısının 90’dan fazla olduğunu belirtirken, bu rakamın henüz teyit edilmediğini de sözlerine ekledi. Eski İç Güvenlik Bakanı olan Abdirizak, “Allah bu barbarca saldırının kurbanlarına rahmet eylesin” dedi.

ARKASINDA EL ŞEBAB OLABİLİR

Saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmadı, fakat Somali’de El Şebab terör örgütünün eylemlerine çok sık sahne oluyor.

El Kaide bağlantılı El Şebab, 10 yılı aşkın bir süredir Somali’yi vuruyor. Teröristler 2011’de başkent Mogadişu’dan çıkarılsa da ülkenin bazı bölgelerinde kontrolü elinde bulunduruyor.

SALDIRA ÖLEN TÜRKLER

Saldırıda 2 Türk vatandaşı da hayatını kaybetti. Türkiye’nin Mogadişi Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, saldırıda hayatını kaybedenlerin yol çalışma yapan bir Türk firmasının işçileri olduğunu açıkladı. Büyükelçi Yılmaz, yaralıların arasında ise Türk vatandaşının bulunmadığını da sözlerine ekledi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver