Zanka

Libya’ya asker gönderilmesini öngören tezkereye destek vermeyeceklerini açıklayan Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile tezkereyi görüşmek üzere bir araya gelecek…

Libya ile yapılan mutabakatın ardından Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Türkiye’den yardım talep etmesi gündeme geldi. Yardım çağrısına Cumhurbaşkanı Erdoğan olumlu yanıt verirken, Libya’ya askerinin gitmesi için TBMM’de tezkere oylaması yapılması gerekecek. Oylama önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Libya'ya asker gönderilmesini öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresine ilişkin, tezkereye parti olarak "Hayır" dileyeceklerini belirterek, "Bizim askerimizin kanlarının Arap çöllerinde dökülmesini istemiyoruz. Türkiye savaşmak için değil, Libya'daki tarafları barıştırmak için orada olmalı. Libya halkının bölünmesine katkı vermek doğru değildir" demişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM’deki ikinci büyük parti olan CHP’nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, Libya tezkeresi hakkında görüşmek için randevu talebinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun bu talebe olumlu yanıt verdiği belirtildi. İkilinin pazartesi günü saat 12:00’de bir araya gelmesi bekleniyor.

Öte yandan Bakan Çavuşoğlu’nun MHP ve İYİ Parti’ye de tezkere hakkında bilgi vereceği ifade edildi.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver