Zanka

Futbol maçlarındaki ofsayt tartışmaları, UEFA’ya taşınmıştı. UEFA’nın “Yeni tartışma yaratır” şeklinde yorumlanan 12 cm önerisi, IFAB tarafından reddedildi…

UEFA, futbolda kuralları belirleyen kuruluş olan Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB)’a, : "Ofsayt, özellikle VAR sisteminin ardından milimlerle ölçülüyor ve bu durum karmaşaya yol açıyor. Bu nedenle kural değişmeli, alt sınır 12 cm olmalı" önerisinde bulunmuştu.

Nisan 2019'da konuyla alakalı açıklama yapan UEFA Başkanı Alexander Ceferin, "Burnunuz biraz uzunsa bile ofsayta düşme ihtimaliniz var. Bu bir karmaşa. 1 veya 2 santimetrenin ofsayt için yeterli olduğunu düşünmüyorum. Çizgiler de insan eliyle çizildiği için öznel oluyor ve tamamen objektif olamıyor. Bunu tartışmalıyız. Bazı önerilerimiz olacak" demişti.

IFAB KABUL ETMEDİ

IFAB idari direktörü Lukas Bruder ise Sportschau'ya yaptığı açıklamada "Herhangi bir değişiklik söz konusu değil. 1 santimetre de olsa ofsayt, ofsayttır. Çizgi çizildiğinde pozisyon ofsaytsa, VAR hakemleri bunu maçın orta hakemine bildirmek zorunda" dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver