Zanka

Sabah saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir uçağın pistten çıkması sebebiyle, uçuşlara ara verildiği duyurulmuştu. Yüzlerce vatandaş iptal olan seferlerden dolayı mağdur oldu. Peki uçuşlar ne zaman başlayacak? İşte son durum…

İstanbul'da iki gündür aralıksız devam eden sağanak yağış ve fırtına, hayatı olumsuz etkilediği kadar hava trafiğini de felç etti. Sabah saatlerinde Pegasus Havayolları’nın Shadjah-Sabiha Gökçen Havalimanı seferini yapan, Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı iniş sırasında kayarak pistten çıktı. Olayın ardından havalimanında bir süreliğine uçuşlara ara verildiği açıklandı.

YOLCULARDAN ISLIKLI TEPKİ

Seferleri iptal olan yolcular, Sabiha Gökçen Havalimanında yoğunluğa neden oldu. Uzun kuyruklarda beklemekten sıkılanlar, durumu ıslıklarla protesto etti.

Yolcular arasında bulunan Necmiye Geyik, “Diyarbakır’a uçacaktık. Seferler iptal oldu. Biletlerimizi iade alacağız. İade sırasına baksana, iki bin kişiyle biter mi sence?” dedi. 

Bir başka yolcu Ahmet Demirci ise, “Bursa Orhangazi’den geliyorum. 08.00’dan beri burada bekliyorum. Şu anda bize verilen bilgi 20.00’a kadar uçuş yok. İlk bilgiyi akşam saat 20.00’da vereceklerini söylüyorlar” diye konuştu.

TABLO KIRMIZIYA BÜRÜNDÜ

Havalimanında sefer durumunu gösteren iç hatlar ve dış hatlar ekranı da, iptal olan uçuşlardan dolayı adeta kırmızıya büründü.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1